ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Кършиякалии: Безпрецедентно неуважение на кмета към инициативния комитет за запазване на парка зад „Санкт Петербург”

Защитниците на зелената зона отново ще ангажират Бойко Борисов с казуса, ако се налага

Премиерът дойде на крака, а нашият кмет тук не ни уважи да ни приеме и да си кажем болката, жалват се те

Викове „Оставка” отекнаха днес пред общината, под прозореца на кмета, за първи път в четирите месеца от мандата му. Причината за скандиранията бе отказът на Здравко Димитров да се срещне с членовете на инициативния комитет за защита на парка зад хотел „Санкт Петербург”. Жителите на квартала ще настояват за нова среща, за да изкажат притесненията си на администрацията относно начина, по който се развива делото в съда и начина, по който юриста на общината участва в него.

„ Искахме срещата с г-н Димитров да не е закрита и да присъстват медии. Или той не иска да се среща с вас, или с нас”, обясни пред журналистите пред кметството председателят на ИК Асен Костов.

„ Входирал съм молба с нередности, които са констатирали нашите юристи в съда. За нас не се защитава адекватно общественият интерес. Юристът на общината не възрази срещу внесената експертиза, в която очевидно има изкривяване на фактите. Можеше спокойно да възрази, че общината като съсобственик не е съгласна с промяна на ПУП. Искахме да питаме кмета кога ще се актува въпросният бункер там, има ли становище от Министерството на регионалното развитие и благоустройство, но уви. Ще се опитаме да се срещнем с кмета, но пак в същия формат- хора да има с нас и медии, защото това е въпрос от много голям обществен интерес”, допълни той. Като подчерта, че всичко в този казус зависи от администрацията.

„ Зам.-кметът по общинската собственост арх. Балчева на предишната среща каза, че ще вървим в една посока. Това безпрецедентно неуважение на кмета към инициативния комитет показва, че ни най-малко не вървим в една посока. Показва обратното- че може би кметството върви с друг в една посока”, допълни го друг от членовете на Инициативния комитет.

„ Ние протестиращите искахме като баща на града да му се оплачем. Извикахме Бойко Борисов, той дойде на крака и беше категоричен, че паркът няма да се дава на никой, а ще остане парк. А нашият кмет тук не ни уважи да ни приеме и да си кажем болката. Премиерът е обещал, че паркът ще остане парк и ако се върви в друга посока, пак ще го търсим. Знаем със сигурност, че си държи на думата”, заяви възрастна дама пред общината днес.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

7 коментари

  1. Отговорните отдавна са гушнали пликчето..и е въпрос на време да изникне нещо на 7 етажа със 160 апартамента..само.

  2. АЙДЕ ДУХАЙТЕ СУПАТА. КАТО СИ СЕДЯХТЕ ПО КЪЩИТЕ НА ИЗБОРИТЕ , НЕКА СЕГА ВИ ШИБАТ ПИНОКИО И ОНАЯ ШАНТОНЕРКА ДЕТО ФАЛШИФИЦИРА ИЗБОРИТЕ НА СЛАВЧО АТАНАСОВ . ЧУКАШЕ И ВИ КРАДЕШЕ МАМИНИЯ , СЕГА ПАК ВИ ШИБАТ ТЪПИ МИСИРИ НЕДНИ., ЩОТО СЕ МИСЛИТЕ ЗА МНОГО УМНИ.СЕГА СИ ПРОТЕСТИРАЙТЕ КОЛКОТО СИ ИСКАТЕ МАЗОХИСТИ С МАЗОХИСТИ.

    1. Няма общи. Преди 10 години общината подарява имота на Гергов. Въобще не става въпрос за риститути. Това преди е било 9-ти пехотел Пловдивски Полк. и винаги е било на държавата. Харизаха го, а сега искат да го застроят.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина