ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеМненияНовиниПод ножа

Пловдивчани не могат да познаят улицата си, след санитарна сеч

Живеещите на ул. „Родопи“ негодуват от „осакатяването“ на дърветата

Пловдивчани, които живеят и работят по улица „Родопи“, са възмутени от начина, по който е проведена санитарна сеч на дърветата там. Короните изглеждат като „четки за тоалетна“, разказаха хората в сигнал до редакцията ни. Това се е случило в края на миналата работна седмица.

В сигнала се твърди, че раните на дърветата няма да бъдат обработени с овощарска замазка или блажна боя. Хората се опасяват, че до няколко години там ще се развият гъби и патогени, които ще унищожат окончателно насажденията.

За Под тепето изпълняващият длъжността директор на Общинска предприятие „Градини и паркове“ инж. Георги Николаев обясни, че дърветата са били обработени със специален фитобалсам в понеделник (27 януари). По думите му, екипите в петък само са извършили санитарната сеч и не са имали време за обработката.

„Дърветата там са софори, чийто живот отдавна е минал. Прави се всичко възможно те да бъдат спасени. Дори и на хората да им изглежда грозно, окастрянето е абсолютно наложително, защото те са опасни, а в близост има училище. Софорите по улицата имат засъхвания, загнивания, хралупи и това е единственият начин да се поддържат живи,“ коментира инж. Николаев.

Истината е, че ако не бъдат спасени и се наложи да се отсекат, или пък ги премахнат при реконструкция на улицата, то повече дървета там не може да има, заради изискванията в новите законови разпоредби за отстояния от жилищни сгради, затова се прави всичко възможно да се удължи живота им.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

5 коментари

  1. Паркови и градински калинки налазиха отдавна природата в Пловдив… Едновременно се прилага и успешен етнически модел…мързеливи роми под ръководството на мързеливи българи успешно и щастливо мързелуват…

  2. Никой не е третирал дърветата с каквото и да било! Живея точно там, където режат и никой не е третирал каквото и да е с каквото и да е!
    Поредната лъжа на т. нар. „управляващи“!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина