АктуалноГласовеИзбориМненияНовини

Къде са другите кандидати?!

Отзвук от дебата на площада пред Община Пловдив в социалните мрежи

Според кандидата на Демократична България адв. Атанас Костов днешният дебат нарушава Изборния кодекс

Адв. Георги Колев: Никой няма да ни покани, ние сме неудобни. Аз съм страшният човек.

Къде са останалите десетима кандидати за кметски пост в Града под тепетата? Това се питат пловдивчани в социалните мрежи, след състояли се днес първи площаден телевизионен дебат на тема Местни избори 2019.

 

„От четиринадесет кандидат кмета за Пловдив да поканиш само четирима за участие в предизборно студио и то все стари муцуни. Някой много подценява интелигентността на пловдивчани. Пилците се броят наесен.“

Това написа бившият председател на адвокатската колегия в Пловдив – Стефан Левашки, който е кандидат за общински съветник от гражданската листа на обединение „Демократична България“ на личния си профил във Facebook.

По този повод в личната си страница пусна видео изявление и адвокат Георги Колев. Кандидатът за кмет от НС „Александър Стамболийски“ обяснява защо не е бил на телевизионния дебта в btv и защо няма да бъде на втория в Nova:

„Никой няма да ни покани, ние сме неудобни. Аз съм страшния човек. И най-добре е Жоро да не идва. Най-добре е Жоро да не говори. Най-добре е Жоро да не го показваме, защото Жоро е страшен, Жоро мисли. Жоро казва разни работи дето не са за казване и може би ще ни обърка сметките.

Хора, бъдете спокойни! Аз сметките ще ви ги объркам, без значение дали съм на дебата или не съм на него и изобщо не се притеснявайте за това. Притеснявайте се какво казвате на хората, какво им обещавате и какво ги лъжете. Защото всичко ще стане ясно на 27-ми октомври. Както казва един приятел – Пилците се броят наесен“.

С личен пост излезе и кандидатът на Демократична България адв. Атанас Котсов. Според него днешния дебат на площада е нарушил Изборния кодекс:

“Демократичните” български медии отразяват “топ” играчите! #Прозрачност? Манипулациите са стартирани!

Тъй като за разлика от системните играчи, ние от Демократична България познаваме закона, мога да кажа, че днешният диспут на БТВ от площад централен, #нарушва #Изборния #кодекс! Чл. 198. от него казва, че Във връзка с предизборната кампания електронните медии, с изключение на Българската национална телевизия и Българското национално радио и техните регионални центрове, може да използват платени и безплатни форми на отразяване на предизборната кампания на партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирали кандидати.

Днес по телевизия БТВ бе внушено, че четирима от кандидатите „са водещи“, като останалите участници не бяха поканени в диспута. Тази манипулация/политическо внушение е #забранена от Изборния кодекс и поставя в #неравнопоставено #положение останалите кандидати. Искрено се надявам ЦИК да се самосезира за нарушение на Изборния кодекс от БТВ, като отчете хипотезата на чл.199 от него. #Манипулация на изборите от електронна медия е престъпление!“

С коментар под поста на адв. Левашки се включи кандидатът за кмет на БЗНС инж. Илия Зюмбилев.

Явно другите кандидати не са интересни на олигархията в Пловдив! – написа той.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

10 коментари

  1. Аз също съм на мнение че със стари кандидати нова община не става, инж.Илия Зюмбилев е един нов и млад кандидат които познавам лично и смятам да гласувам за него , нека дадем път на младите и можещите хора които искат да променят град Пловдив.

  2. Много непочтително и манипулативно представяне:дори гласът на старата песен не беще новНуждаем се от напълно новпоглед за град като Пловдив!

  3. Тук наистина се наруши изборният кодекс,дискриминация спрямо останалите кандидати.Аз лично симпатизирам на Георги Колев и ми се щеше да го чуя в подобен дебат.Защо тези, които не бяха поканени не си направят собствен дебат?

  4. Наскоро попаднах на следната мисъл:“ Не търси черна котка в тъмна стая! Няма да я намериш!“Повечето от кандидатите правят точно това. Търсят черна котка в тъмна стая.

  5. Пловдивчани, нека не оставяме за пореден път циганите да изберат бъдещето на града ни. Гласувайте, само това е начинът. Защото ако не го направите после нямате правото да критикувате каквото и да е което не ви харесва, а се случва в града.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина