ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеМненияНовини

Алфа рисърч: Оспорвана битка между Зико и Славчо

Социолозите отчитат, че има силно поляризирани нагласи по оста „запазване на статуквото или промяна в местната власт“

Оспорвана битка между Здравко Димитров и Славчо Атанасов, предвиждат социолозите от Алфа Рисърч. Последното изследване на агенцията сочи, че 41% от имащите право на глас в страната биха предпочели в тяхната община да продължи да управлява настоящия кмет, а 47% са за избор на нов градоначалник. Това обяви управителят на агенцията Боряна Димитрова в интервю пред радио Пловдив.

„Очакваме една изключително оспорвана битка между настоящия областен управител Здравко Димитров, издигнат от ГЕРБ, и между Славчо Атанасов, който е бил претендент и на предишни избори и който е кандидат на ВМРО- НФСБ.“

Димитрова уточни, че не е правено конкретно проучване за тях, но  че са работили и преди това и проследявали  процесите в града.

По думите ѝ се наблюдаваме заявка за оспорван сблъсък и доста поляризирани мнения  в града. Според нея компроматни битки и лични нападки неса от полза за хората. „Трябва съвсем определено да кажа, че избирателите не харесват такива битки, отдръпват се, дистанцират се, това ги кара да не участват активно, а това не е от полза за никого, коментира още Боряна Димитрова.

Източник: радио Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина