ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътНовини

Изтеглиха дерейлиралите цистерни от Централна жп гара

Липсват множество скрепителни елементи, съобщават от фирмата превозвач

Цистерните от дерайлиралата композиция в района на гара Пловдив вече са изтеглени на достатъчно разстояние от района на гарата. Двата локомотива от композицията също са изправени и стабилизирани и предстои съвсем скоро да бъдат изтеглени на безопасно разстояние от гара Пловдив, съобщава „Дневник“.

Това докладваха на министър-председателя Бойко Борисов областният управител на Пловдив Здравко Димитров и директорът на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков.

Премиерът Борисов кацна директно в Пловдив на връщане след участието си в Мюнхенската конференция по сигурността, за да се запознае лично и на място със ситуацията около инцидента, съобщи правителствената пресслужба.

Областният управител уверил премиера, че няма изтичане на газ както по време на инцидента тази сутрин малко след 4 ч., така и след него. Димитров докладвал на премиера от 7.30 ч. сутринта на всеки кръгъл час за действията на всички държавни институции, които са работили на мястото на аварията.

По-късно компанията, която е собственик на превозвания товар – „Булмаркет Рейл Карго“, разпространи до медиите снимки на проблемното място на релсите, довело според фирмата до инцидента. „На местопроизшествието следователите и вещите лица са намерили счупения език на стрелката, както и множество липсващи скрепителни елементи“, се посочва в съобщението до медиите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. „. . . както и множество липсващи скрепителни елементи“ ЛИ?
    И БУРМИТЕ ОТ ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ ЛИ ВЕЧЕ СЕ КРАДАТ?
    СКОРО И РЕЛСИ ША ПОЧНЕМ ДА ТОВАРИМ ЗА КЪМ СКРАП, ЕХА, БГ-ТО ‘ЕПТЕН РАЗГРАДЕН ДВОР!
    ПЪК ХРАНТУТИМ ЗИКО-ЧИНОВНИЦИ И КОМИСАРИ. РЕЖИМЪТ БОБОТРИ ДЕГРАДИРА.
    ДЪРЖАВНИ ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ БЯХА = А СЕГА?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина