ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив тази седмица (12.11-15.11)

Забавленията в Пловдив тази седмица включват интересни изложби, експериментално кино и съвременна българска литература. Вижте какво още:

12 ноември

Филмов куиз

Време е за ноемврийското издание на тематичния филмов куиз в клуб „Фарго“, с който ще загреем за предстоящата КИНОМАНИЯ Пловдив. Проверете филмовите си знания и се забавлявайте с тематична музика, напитки и много настроение. Съберете отбор и направете своята резервация на 0877200607.

Такса за участие: 3 лв на. човек от отбор
Куизмастър: Стефан Димов
Екип: Фантазия без граници

Клуб „Фарго“
20 часа
Такса за участие: 3 лв на. човек от отбор

Черно на бяло

„Черно на бяло“ е израз, който сам по себе си няма нужда от обяснение, защото е повече от разбираем. Изложбата съчетава в себе си контрастни творби, в които разбира се важното излиза наяве. За разлика от предишната изложба „В търсене на свободата“, където освен в темата така и цветово, младите артисти имаха свобода на интерпретацията, тук черно и бяло навлизат със сложната си и предизвикателна същност. Като символ на така желания баланс, между противоположностите, който така умело понякога ни се изплъзва. Като израз и на любовта, при която единия подчертава другия, както и обратното. В най-добрия смисъл, като позитивно и негативно, студено и топло, високо и ниско. Или като доброто и злото, които са двете страни на един и същ съд.

Кафе-бар „Отсреща“
18.30 часа

3 години Дигитален 3D планетариум в Пловдив

Регионалният природонаучен музей – Пловдив отбелязва тази седмица – на 12 и 13 ноември, 3 години от създаването на първия и единствен у нас дигитален 3D планетариум.

Екипът на музея е подготвил уникална програма в двата последователни дни, която включва лекции на известни астрономи и прожекция на най-новия ни 2D филм за Слънцето.

Ето и програмата:

12.11.2018 – Ден 1 (Билет: 5 лв.), Старт: 18:00 ч.
В първия ден ще имаме удоволствието да слушаме лекцията на един от създателите на дигиталния 3D планетариум в Природонаучния музей в Пловдив – гл. ас. Камен Козарев! Лекцията е озаглавена “На гости на Слънцето – Новите космически мисии до нашата собствена звезда”.

След лекцията ще се насладим на най-новия ни 2D филм за Слънцето (The Sun, Our Living Star), прожектиран на купола в Планетариума.

Тъй като броят на местата в планетариума е ограничен, ви молим да заявите предварително своите билети тук.

13.11.2018 – Ден 2 (Билет: 5лв.), Старт: 18:00 ч.
Във втория ден от събитието гл. ас. д-р Георги Латев ще ни запознае по интересен и завладяващ начин с живота на звездите.

След лекцията отново ще има прожекция на 2D филма The Sun, Our Living Star.

Тъй като броят на местата в планетариума е ограничен, ви молим да заявите предварително своите билети тук.

13 ноември

Премиера на романа „Синът на авиатора“ от Крум Филипов

здателство Жанет 45 и Литературен салон „Spirt and Spirit“
представят „Синът на авиатора“ от Крум Филипов.

Модератор: Александър Секулов

„Романът е впечатляващ художествен артефакт. С оригиналния си и неподражаем стил Крум Филипов създава завладяващ свят, обживян от плътни и поетични образи, населяващи териториите на магическата реалност. „Синът на авиатора“ е необичайно и ярко явление, което задава нова посока в съвременната българска литература.“

Милко Лазаров – кинорежисьор (режисьор и съсценарист на филма „Ага“, закрил кинофестивала „Берлинале“ – 2018 година.)

Книгата е спечелила проект по Програмата на Община Пловдив за финансиране книги на пловдивски автори и важни за Пловдив издания.

„Петното на Роршах“
19 часа

Малкият Пучи – премиера на Театър „Реплика“ в Нощ на театрите

Малкият Пучи е история за малкия човек, който не може да намери себе си. Той е отхвърлен, сочен с пръст и нежелан. Все пак има надежда, защото Пучи е открил ключа към това да стане симпатичен на заобикалящите го. Една смешна история за тъпотата на материализма.

Bee Bop Café
18.30 часа
Вход свободен

Още забавления в Lost in Plovdiv

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина