ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноВкусът на градаЗабавлениеНовини

Нещо вкусно по никое време

Брънч в Eddy’s

Брънчът или комбинацията между късна закуска и ранен обяд е едно явление, което в последните години доби голяма популярност и по нашите земи. Първоначално започнало като събитие в САЩ и Канада, днес вече хиляди места по света предлагат опцията да похапнете нещо вкусно „по никое време”.

Като едни видни купонджии в петък вечер, за нас от екипа на дигиталния гид, ранното ставане през почивните дни е почти невъзможно и с удоволствие се възползваме от възможността за брънч в Eddy’s café and food.

Със сигурност вече знаете от статията ни, посветена на тях, че палачинките им са греховно вкусни и никакви диети не са извинение, за да не опитате. Те се приготвят по семейна рецепта, с истински продукти и без изкуствени добавки. Уникално тънички са и буквално се топят в устата.

А какви са вкусовете? В една късна неделна утрин похапнахме и тествахме за вас голяма част от предложенията от менюто, някои от които съвсем нови.

Открихме, че тук може да намерите закуска за всякакви предпочитания под формата на солени палачинки. За тях се използва само пълнозърнесто брашно от 100% елда, като няма мляко и могат да бъдат приготвени  и без яйца за тези от вас, които постят, или са избрали веганството за свой начин на живот.

Знаете ли, че гъшият дроб се счита за деликатес още от времето на древните египтяни? Заедно с неповторимите трюфели и черния хайвер, той се нарежда сред най-изисканите вкусове на всички времена и народи. След Египет и древен Рим французите са следващите, които научават как се приготвя и именно оттам започва историята му като ястие, наслада за всички сетива. Френското предложение на Тома и Ели е тънка палачинка с гъши дроб и сладко от цели смокини. Това е и една от най – разпространените и обичани комбинации. Двете текстури перфектно съчетават сладко и солено, за да доставят на вкусовите ни рецептори ни уникален послевкус.

Бърканите яйца и хрупкавият бекон са неотменна част от традиционната английска закуска, а тук те са презентирани в пухкава палачинка, гарнирана с разтопен чедър и пресни домати. Смята се, че това е любимото похапване на легендарния детектив Шерлок Холмс, а в Eddy’s ще можете да ги съчетаете и с много силно и хубаво кафе. То е на италианската фирма „Трочильо” и се приготвя на професионална машина “La Pavoni”  по традиционен начин на баристите. Резултатът е едновременно ароматна, с плътен каймак и богат вкус напитка, която да ви достави удоволствие и да допринесе за добрия старт на вашия ден.

Още едно блюдо, характерно за брънч менюто по целия свят, е представено отново в съчетание с палачинка. Тя замества мъфина, но по никакъв начин не нарушава концепцията на яйцата Бенедикт. Произходът им е спорен, тъй като някои кулинари ги свързват с бенедиктинските монаси, други – с френската школа, но всичко това в днешни дни е малко или много забравено поради кампанията в американската преса, представяща ги като изобретение на зараждащата се нюйоркска кухня от златната епоха. Пошираното яйце е обилно полято със сос холандез, а една от предполагаемите ползи е, че това ястие е отличен лек за махмурлук. Гаранцията е за засищаща закуска  или обяд, която ще ви даде много енергия и сила за стремителен старт на деня ви.

А кой вид закуска предпочитате вие?

Източник: Lost in Plovdiv.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина