ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътИзбориНовини

Кметът избра хартиената бюлетина в СОУ „Димитър Матевски“

Кметът на Пловдив и кандидат за депутат Костадин Димитров гласува точно в 10 сутринта в СОУ „Димитър Матевски“ в любимия си район „Тракия“. Той избра хартията пред машината и подчерта пред журналисти, че според него, това е по-сигурният начин човек да упражни вота си, но все пак добави, че това е въпрос на личен избор пред всеки.

Димитров коментира с апел към пловдивани да упражнят правото си на глас и да се разходят до избирателните секции в прекрасното октомврийско време. Избирателната активност за момента е сравнително ниска.

На въпрос на „Под тепето“ дали, като кандидат за народен представител, кметът на града е направил своя избор между националния парламент и Община Пловдив, Димитров ясно подчерта, че ще изпълни ангажимента си, поет към пловдивчани през 2023 година и ще работи важните за града проекти да се случат. С това на практика той даде заявка, че остава на кметския пост, каквито и да са резултатите от вота днес.

Той добави, че гласува за стабилност и сигурност, като очаква да има работещо правителство.

В секция 21, в която гласува градоначалникът, избирателната активност е под 5% до 10 сутринта.

До този час едва 36 души бяха упражнили правото си на глас от близо 700 избиратели. Преди обед все пак се забеляза оживление в „Димитър Матевски“ и хората бавно започнаха да излизат от домовете си да пуснат бюлетина.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина