ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноВашите писмаЗабравеният градИзбор на редактораМоите отговориНовиниПод лупа

Строителите на ДГ Каменица: Проблемите са се появили след издаването на обекта – ВИДЕО

В днешния епизод на видеоподкаста „В Капана на Под тепето“ ви водим в чисто новата сграда на ДГ „Каменица“ в Пловдив, която се оказа негодна за използване, след като родители на деца, които трябва да бъдат настанени там, се натъкнаха на Потресаващи гледки – течове, мухъл и дрънчащи парапети. Родителите сигнализирали за това, което са видели общината още в понеделник, но до тази сутрин нямаха отговор на сигнала си.

Днес те протестираха на място, където дойде и кмета на Пловдив Костадин Димитров и ръководителят на обекта от страна на фирмата-изпълнител „Ринг П“ ООД – инж. Иван Георгиев. По думите му основният проблем с течовете се е явил след издаване на обекта. По договор гаранцията на извършените дейности е 5 години.

От разказа на директора на детското заведение стана ясно, че за пръв път течовете са забелязани преди повече от месец. По думите ѝ по време на строителните дейности тя и общият работник на градината явно са били хората, оказвали т.нар. „строителен контрол“ и при констатиране на някаква нередност са се обаждали на ръководителката на проекта в Община Пловдив.

Вижте всички подробности във видеото.

Очаква се ремонтните дейности по новата детска градина да приключат в срока, който кмета и фирмата договориха – 1 септември, дотогава децата остават в старата сграда.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

12 коментари

  1. Изключително обидно и безцеремонно поведение на Темелков към директорката на детската градина. Постъпка на един самозабравил се! Трябва да се извини и да потърси грешката в себе си. Такъв човек не може да управлява, а още повече да се грижи за деца и образование!

  2. Едно време с дървените продухани прозорци, без топлоизолация от непропусклива пластмаса и с бактерицидна варова мазилка мухъл не е имало изобщо. Днешните технологии на строителство изискват постоянна изкуствена вентилация. Иначе ще го отнасят директорките.

  3. Браво, бе богаташче! Веднага тебе трябва да те уволнят, така да започне реформата! Тя жената не ти е виновна, че теб те мързи и не ходиш по ясли, градини, училища. Вреден управник!

  4. Ама реформа почвал – пенсионира директорката. Ей, човече реформирай се ти! Мале, колко е елементарен, ами ти си виновен, що не си закара дупарата до градината за да видиш в какво състояние е. Щото те мързи, сложете някой работлив и мераклия да се грижи за децата ни и образованието. За този, все някой друг му е виновен. Ненужен и вреден е!

  5. …СВИНЕТЕ ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ, АМА СВИНСКОТО „ОФОРМЛЕНИЕ“ на ПодТеЛе… =ПодТъпото= претрупано с натруфени КИЧ „КРАСИВОСТИ“ и разчертано с дебели черти и излишни пространства – задръства МОЯ дисплей и се пречка със запецнали „функции“ като чукундурското непрогледно „КАПЧА“ което не спира Тайландския роБОТ докато има елегантни четирицифрени конкурентни Кодове както ПОТВ- Ако не желаете да обменяме становища учтиво би било просто да прмахнетае ОпцияКоментар, както ТРАФИК- та да не се занимаваме с ПодТЪПОТО! Или като клубен Форум -подобно на ФейсБУКЛУК и 24ч – само Регистрирани Членове да коментират =без Анонимни, без Пена Дебелата и без полит-КОРЕКТор.

    Друго отношение не дължим!
    Делово, цивилизовано без КИЧ е подредена http://www.DempcracyNow.org
    Тежка е „царската корона“ на ЗАВИСИМОСТ… (АМзаБГ)….

    КАК Е ВЪЗМОЖНО БЕЗ „ЛАЙКС“ / ОЦЕНКИ ЗА ПУБЛИКАЦИЯ И РЕПЛИКА?

    ОПРОСТЯВАЙ БЕ, БУДАЛА! КОМПАКТИРАЙ, МИЛИМЕТРИТЕ СА МИ ЦЕННИ. „ТАГОВЕ“ долу вдясно, че и ТЪПО рамкирани =WTheF…?

    АНИМАЦИИТЕ САМО ПРЕЧАТ И СА НИ ОТБЛЪСКВАЩИ! „СГРОМОЛЯСАЛО СЕ ДЪРВО…“ ПРЕЗ ОКТОМВРИ = ТОЯ ТИКЕР ВМЕСТО НА МОЯ ДИСПЛЕЙ – СИ ГО НАТИКАЙ В …ИМЕННОТО!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина