ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноВкусът на градаЖивотНовини

Най-добрите барове и ресторанти в Пловдив според Restaurant Guru

Селекцията в тази статия е подготвена от известната платформа Restaurant Guru, чийто алгоритъм избира най-добрите барове и ресторанти в Пловдив на базата на оставени ревюта в популярни рейтинг сайтове

Да изготвиш класация на заведенията под тепетата си е истинско предизвикателство. Неведнъж сме споделяли с вас, нашите читатели, личните си фаворити сред местата за хранене и забавление и често сме получавали отзиви, че някои наши предпочитания са субективни.

Селекцията в тази статия обаче, е подготвена от известната платформа Restaurant Guru, чийто алгоритъм селектира най-добрите барове и ресторанти в Пловдив на базата на оставени ревюта в популярни рейтинг сайтове като Michelin, Frommer’s, Zagat, Zomato, Yelp, Google, Foursquare, Facebook. С помощта ѝ може лесно да подберете заведение по филтри като: вид кухня, местоположение, цени и др.

За 2023 година вече е готов списъкът с препоръчвани от тях места под тепетата и ние споделяме с вас какво да не пропускате в Пловдив според Restaurant Guru:

Категория Ресторанти:

Призът сред 1269 ресторанта според оценки на посетителите за тази година е за Айлякрия. В нашата скорошна класация с ресторанти в Капана също сме споделили, че гастро барът напълно си заслужава добрите оценки и крем супичките им са уникални, а за сандвича с дърпано свинско месце се носят легенди!

Втората почетна позиция е за едно, вероятно, скрито бижу под тепетата – ресторант Райя. Той се намира малко встрани от Главната улица и не е толкова туристически натоварен. През работните дни предлагат вкусно обедно меню с различни нови специалитети, а цените са една идея по-умерени в сравнение с идеалната централна градска част.

Tams House вземат бронзовия приз за 2023 г. и не се учудваме от хубавите отзиви за мястото. Собствениците му – Тодор и Мелиса, са работили дълги години в ресторанти със звезди Мишлен в Калифорния и много успешно прилагат опита си и създават за пловдивчани и гостите на града ястия, достойни за всяко заведение, отличено с високото признание на опитните рецензенти от престижната класация. Патешкото магре е безспорна звезда в менюто, а не пропускайте и десерта – Яйцето!

Категория Барове:

За 2023 г лидерството тук държи първият крафт бирен бар под тепетата – Котка и мишка. Заведението се намира в самото сърце на творческия квартал Капана и предлага над 100 вида белгийска, немска, чешка, британска, сръбска и българска занаятчийска бира. Днес, то е място не само за срещи и забавление, но и  се разви в завършен културен проект и общност за комуникация, размяна на идеи и дори генериране на нови начинания. Котка и мишка беше трендсетърът на новото време в квартала и няколко години по-късно, тя все още е от най-разпознаваемите места в Пловдив. Цялостната симбиоза между отделните проекти – бар, къща за гости, и коуъркинг, го превърна  в запазена марка на Капана и Пловдив, за която през годините писаха медии като NY Times. Washington Post, Telegraph и още редица други. Не пропускайте да посетите и другата му локация на същата улица, която ще познаете по-най-фотографираната и цветна къща в района. LOCAL е с  фокус към местното производство на напитки и със своето закътано дворче е перфектната локация за тест на  качествени бири и напитки, които се произвеждат в региона и не са мейнстрийм. 

Друго високо оценено място е виненият бар deGUSTOstation,  управляван от винопроизводителите от винарна „Бендида“ и „Енотека Бендида“. В него може да се наслаждавате на спокойна атмосфера и да опитате бели, розе и червени вина от областта. Местното грозде като Мавруд и Рубин е основният акцент на бутиковата винарна. 

Сред предпочитаните места в тази категория според отзивите в платформите са още Judge O’Neills Irish Pub, Temple Bar и Download. Всички те се намират в центъра на града и представят различно преживяване за посетителите си. Отлежало уиски, наливен Гинес и голям телевизор за следене на най-актуалните спортни събития или пък сцена за рок банди и музикални участия – истината е, че в Пловдив има за всекиго по нещо и сме убедени, че бързо ще намерите своето любимо местенце, заради което да се връщате отново и отново под тепетата!

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина