ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноКултураНовини

Таня Иванова – Великолепна Тоска – ВИДЕО

Хосе Кура в ролята на Каварадоси и Карлос Алмагер, като Скарпия, завладяха сърцата на публиката на Античен театър – ГАЛЕРИЯ

Втората премиера на „Тоска“ разтресе древната сцена на Античния театър на Пловдив в сряда вечерта.

Прогнозата за летни бури не се сбъдна и многохилядната публика се наслади на бурните емоции в спектакъла на Урсула Хорнер (Австрия) в рамките на фестивала OPERA OPEN.

Тя разглежда сюжета на операта като политическа драма, в която намира аналогии с днешното време. Огромният паднал ангел на сцената визуализира разлагащите се етични ценности на обществото.

Международната продукция отново покори сърцата на хилядната публика със своя звезден състав и завладяващ драматизъм и брилянтните оркестранти под диригентството на Лучано Ди Мартино.

Две големи оперни имена – Хосе Кура (Аржентина) и Карлос Алмагер (Мексико), застанаха отново един срещу друг за сърцето на Тоска (Таня Иванова) в един разказ за ревност, страст, убийство и политика, в който героите се унищожават взаимно.

Прекрасната Таня се превъплати великолепно в известната певица Флория Тоска, в достойно партньорство с Четвъртия тенор в света – Хосе Кура в ролята на Каварадоси.

Хосе Кура в Пловдив: Много съм впечатлен как този град се е опрял на историята си!

Карлос Алмагер, който е пял партията на Скарпия на пет континента снощи за втори път се преобрази в  страховития барон, шеф на полицията, на сцената на Античния театър, след премиерата на спектакъла на 17 юли т.г.

При нестихващите дълго време аплодисменти той коленичи пред публиката. Вижте Античния театър на крака във видеото:

„Тоска“ на Пучини е селектирана във фестивалната програма като „червена лампа“ за острите социални проблеми, като част от придобилото популярност движение „Ме Too”, в което международни артисти подхождат към произведенията през призмата на актуалната тема за насилието.

Почитателите на Хосе Кура ще могат да го видят отново утре вечер – 26 август на Античния театър от 20:30 часа в TЕНОРИТЕ – Гала концерт на лауреатите на международния конкурс за млади тенори „ГЛАСЪТ НА КАМЕН“. Билети: https://bit.ly/3QMt2Bi

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина