ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Пловдив за кучетата – инициативите през октомври и как ти можеш да помогнеш

Тази година вече 167 космати приятели са осиновени, а целта на приюта е до Нова година те да станат 200

Автор: Петя Якова

Кучетата безспорно са най-добрите приятели на хората, затова и този месец в Пловдив ще се посветим на тях.

В момента в общинския приют Пловдив има около 100 кучета, които все още чакат да намерят своя постоянен дом. Ако нямаш възможност да осиновиш куче, но искаш да помагаш на животните, има няколко неща, които можеш да направиш.

Стани доброволец – доброволците към общинския приют са тези, които се грижат кучетата да получават топлина и любов преди да бъдат осиновени. Много от кучетата в общинския приют са живели на улицата. Те често са несигурни, недоверчиви и не са свикнали, че хората могат да ги обичат. Някои кученца са по-социални от други и не се страхуват, но всяко едно животно има нужда от общуване с човек. Доброволците осигуряват точно това.

Всеки уикенд в общинския приют се провеждат разходки за кучетата. Те са в специално заграждение и се провеждат по групи. През събота се разхождат кучетата, които се отглеждат в групи, а в неделя – тези, които са в индивидуални клетки. Тези разходки помагат за социализацията на животните и ги подготвят за живот без страх от хората.

Какво ти трябва, за да станеш доброволец? Време, желание и любов към косматковците – това е напълно достатъчно.

Направи дарение – всяко малко дарение означава много за косматите ни приятели. Всеки може да направи дарение. Приютът приемат храна, кучешки принадлежности и средства за животните.

Включи се в кампания – може да следиш обявените кампании за различни видове дарения и помощи, от които приютът има нужда. В момента кучетата имат нужда от палети, от които по-късно ще бъдат изработени кучешки легла.

Този октомври в Пловдив ще се проведат няколко събития, които да дадат гласност на нашите приятели – кучетата.

Общинският приют Пловдив организира няколко събития под общото име „КАПАНА ДОГ“. Още на 3-ти октомври „На кафе с куче“ ще постави началото на Месеца на животните. Десет кучета от приюта ще бъдат специални гости на Капана. Можете да ги откриете на всеки ъгъл, да им се порадвате в заведенията и кафенетата, както и да се снимате с тях на откритата сцена „Ядрото“. Събитието цели да запознае отблизо хората с косматковците на чаша кафе, а ако някой се влюби достатъчно силно, то той ще има възможност да отведе нов домашен любимец вкъщи.

Следващите събития от Месеца на животните са „Гурме с куче и за куче“ на 16-ти и „Доброта за кучетата“, което ще е насочено към хуманното отношение към бездомните животни, на 31-ви октомври.

На 4-ти октомври, Международния ден за защита на животните, доброволците от „Пловдив чете“ ще четат откъси от книжки за кучета на децата от фондация „Паралелен свят“. Събитието ще се проведе в общинския приют от 10:30 часа, а след това всеки желаещ ще може да си поиграе с кучетата.

Тази година вече 167 космати приятели са осиновени, а целта на приюта е до Нова година те да станат 200.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

    1. Къде са тия гомна, които са през педя в Пловдив? Аз където живея рядко виждам такива, но много по-често виждам по улицата фасове, хартийки, пликове или и тях ги хвърлят кучетата?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина