ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Младежи по цял свят се снимаха с банани в подкрепа на Вандер Вайра

Доброволци от 7 държави призоваха за солидарност и толерантност в Пловдив

Младежи от цял свят се снимаха с банани в подкрепа на футболиста на Ботев Вандер Вейра, по който крайните фенове на Локо хвърлиха банан на взривеното от бомби пловдивско дерби. В защита на бразилеца и срещу расизма и дискриминацията скочиха огромен брой хора от различни държави и застанаха пред обектива с банани и усмивки, качени в сайт да доброволците от инициативата Караваната на толерантността.  
Лъжеш като циганка! Озърташ се като евреин. Паркираш кат сакат. Някъв хомо дойде да те търси. Облякъл си се като клошар. За да каже СТОП на тези обиди, ползвани в ежедневието от хиляди, дотрака под тепетата Караваната. Младежи от 7 различни държави обикалят градове, за да прегръщат минувачите, да създават море от сърца със свои думи и да влязат в правоъгълника на солидарността.  В ежедневието си хората биват обиждани, потъпквани и понасят груби шеги от познати и непознати. В интернет това се натрапва всяка секунда. Скандални обръщения, видеа и куп мръсотии се изливат пред погледите на милиарди хора на различна възраст. Ако може да се спре това и да са поочовечат хората. Това е нашата мисия и ако ние сме причина поне за малко развитие в тази посока, ще бъдем щастливи, казва една от организаторките.
Групата от свежи млади хора промени средата пред Военния клуб. Въпреки различията в езика те са доброволци в кауза, която сплотява. Обиколили няколко гимназии, една от които в Столипиново. Влезли в Аграрния и Пловдивския университет. Ще видят София, Стара Загора, Габрово, Пазарджик, Варна. А един месец предварително са учили думички на български и са обучавани в развлекателни курсове. Основа на каузата е и толерантността към различните религии, етноси и полове.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Кампанията с бананите е в подкрепа на Дани Алвес от Барса. Съжалявам да ви го съобщя, но Пловдив не е център на света, а Лоло и Ботев са световно неизвестни.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина