АктуалноГласовеКултураМненияНовиниРазследване

На “Карловска” редуват асфалт, павета, каменни и бетонни бордюри

“Грозна картина с пълна липса на естетика и в разрез с желанието ни,” пишат живеещите на улицата

Хората молят за помощ и искат да запазят чара ѝ

Продължават сигналите от пловдивчани, които живеят в района на улица “Карловска”, относно нередности, касаещи довършителни строителни дейности във връзка с Водния проект в квартала. Този път живеещите на нея ни пишат, че се очаква площада и част от улицата да бъдат асфалтирани, което е “в разрез с гласуването, проведено преди започване на ремонта”. И припомнят, че хората с голямо мнозинство заявиха желанието си улицата да бъде приведена в автентичния ѝ вид от преди разкопаването.

“В момента работниците са разделили площада на две части, едната ще бъде с павета, а другата с асфалт, което значи, че до дни всичко ще е приключило. При това разделение на площада се получава грозна картина с пълна липса на естетика и в разрез с желанието на голяма част от обществото”, сигнализират те в писмо до Под тепето.

Искрено ви  молим да помогнете да се спре това безумие, докато е време. Живущите желаем да си останат паветата и да остане чара на улицата. Преди време имаше гласуване, на което темата беше дали “Карловска да остане в автентичен вид. На него с голямо мнозинството беше гласувано и решено да остане в стария си вид с павета и каменни бордюри.

Eто какво разказват отще съкварталците:

“Наскоро се откри че фирмата „не е разчела правилно гласуването или нещо от сорта“ което сами разбирате, че е чисто безумие! Беше направена подписка от 10 човека, които искаха площада до “Карловска” 19 да бъде асфалтиран и да бъдат поставени бетонни бордюри.

От общината отказаха да приемат подписката, както е и правилно, но днес забелязваме, че точно на този площад са сложили бетонни бордюри и се питаме, дали след това ще се положи асфалт и да се получи една много грозна картина, както стана на 50 м преди площадчето с едно оширение, на което се смесват павета и асфалт.”

Молим да проверите дали нашите опасения, както и на много други наши съграждани, ще се осъществят. Нека спасим Карловска!”- призовават те.

В други сигнали се твърди, че по време на изборите, там почти не се е работело.

Под тепето изпрати сигнала и до пресцентъра на общината, от където очакваме отговор.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

5 коментари

  1. Пловдив няма история повече, претопиха я в итонг, фибран, алумин и пвц и малко цимент бордюр...дерзайте плъхове клети. каза:

    В бостана на бостанджиите е така, свиквайте и скоро ще живеете в Джибутево.

  2. а е супер е, кво ревете, това са на гроб дежурните строители на града,,пак да си ги изберете с пълно мнозинство!

      1. Само при нас 032 601 443 най-високи цени за КАЛДАРЪМИТЕ СЛЕД АСФАЛТИРАНЕТО НА ХИСАР КАПИЯ и Старио Пловдив, планувано от Директор Грозен заради одобствата на пишиходците и заможните албански туристки.

        За калдаръм-кокони вече нема место у Градо!

        Колкото по-изтъркан калдаръмът – толкова по-висока цена даваме! В цивилизовани градове из бели държави ТВЪРДА ВАЛУТА за вековни камънаци, вместо евтина машинна чернилка за три сезона (без снег, без сол!) както междуселските шосета!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина