ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Три пъти по-малко излекувани от новозаразени с Ковид-19 за денонощието в Пловдив и областта

312 са новозаразените в Пловдивска област за изминалото денонощие. Случаите на инфекцията, регистрирани в Националната информационна система, са общо 26042.

На домашно лечение са 3855 души, а под карантина са поставени – 5140. Оздравелите са денонощието са 98, а общо излекуваните от началото на епидемията – 20309. Хоспитализираните към днешна дата, въведени в Националната информационна система, са 714.

За изминалото денонощие от Спешна помощ са отговорили на 219 повиквания, от тях 50 свързани с Ковид-19. Хоспитализирани са 10 души в областта и 16 в Пловдив. На домашно лечение са оставени 24.

Според Областната информационна система свободните легла са 382, от тях – 35 интензивни.

По данни на РЗИ сред новозаразените има един лекар. Положителен за Ковид-19 е и учител от учебно заведение. Под карантина са поставени контактните 28 деца.

Починали са 4 души – две жени на 76 и 79 години и двама мъже – 82 и 85-годишен. И четиримата са с придружаващи заболявания.

Справка по общини: Пловдив – 15149,  Карлово – 1711, Кричим – 160, Хисаря – 310, Родопи – 1272, Стамболийски – 497, Калояново – 404, Перущица – 184, Раковски – 1060, Марица – 1120, Асеновград – 2046, Брезово – 218, Куклен – 308, Садово – 384, Първомай – 481, Съединение – 305, Сопот – 355, Лъки – 78.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Нека сме наясно, че всекидневните „статистики“ са официалните, базирани на сведения от болниците (лисицата – на опашката казала). Колко са ЗАРАЗЕНИ е различно от колко диагнози са поставени (в зависимост от бройки тестове!).

    Изписан / изРИТАН от „лазарета“ не значи излекуван. А и онези оздравели от самосебеси, леко преболедували или на крак или без симптоми =питай ги колко и какви увреждания получиха за цял живот да ги влачат. ДЪЛГОВРЕМЕННИ?

    Единствените достоВЕРНИ статистики ги вардят като ДЪРЖАВНА ТАЙНА, а именно от Гражданския Регистър ГРАО за раждаемост/смъ. за 2020 по седмици ОБЩА ЦИФРА, тотал, без „диагнози“ увъртане и шикалкавене…

    А темата „легла“ е отбиване на номера от властелините. Не им се връзвайте – ЛЕГЛО НЕ ЛЕКУВА.

    ЛЕЧЕНИЕ НЯМА.

    1. Вие господин всичкознаещ фелдшер си освежете малко склеротичния мозък и се опитайте да пишете смислено!

      И не ни давайте акъл от Южна Африка какво да правим тук!

      1. Като НЯМА ВЪЗРАЖЕНИЯ по същество, завистливият FANatic нямаше нужда да се хаби / мори с личностни закачки =ad hominem= които са безинтересни. За „даване“ на акъл при наличието на монументалната КОМПЕТЕНТНОСТ в НашеСело (довела до КАЛИНКОдередже и изселване на 2 милиона по-ококорени) ‘свинете, ако сме ви засегнали!

        Тук обсъждаме ТЕМИ. Сериозно.

        За попържни, надвикване и дребнотемие си има Пловдив-ОнЛАЙНарски сайт. ‘Оди дрО’би зеле тамо, дето никой читав не КЛИКва!

  2. „…отново набира доброволци за COVID отделението си…“
    „…отново набира доброволци за COVID отделението си…“
    „…отново набира доброволци за COVID отделението си…“
    ЛЕЧЕНИЕ ли? Излекувани? Изписани? ИзРИТАНИ?

    (С по три мухлясали сандвича на ден – на хотел е по-комфортно, а и по-евтино за системата! Що да ги тормозим горките „доброволци“ фелдшери…)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина