ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътНовини

Пловдив продава на търг парцел от 1173 кв.м в супер центъра на Лозенец (ВИДЕО)

Петното е било отредено за почивна станция на МБАЛ „Св. Мина”

Според устройствения план на Община Царево, отреждането на терена е за ниско строителство до 10 метра

Общинският съвет в Пловдив заседава отново днес, след като вчера не можа да мине дневния ред от над 60 точки, събрали се в края на годината. В началото на сесията градските съветници решиха с 31гласа „за”,  12 „против” и  4 „въздържал се” да бъде обявен публичен търга за имот в супер центъра на морското село Лозенец, община Царево.

Имотът е с площ от 1173 кв.м и се намира на улица „Крайморска” в курорта. Парцелът е собственост на Община Пловдив и е бил предназначен за създаването на почивна база на бившата Първа градска болница. Там в годините е имало само бунгала, които в момента са в много лошо състояние.

Продажбата не мина без дебати. Добромира Костова, която е представител на Зелените в Обединение ДБ, се обяви за запазване на терена, който е на метри от плажа. Тя  предложи той да се залеси и превърне в парк с пейки. Предложението ѝ не бе прието.

Съветникът от „Съюз за Пловдив“ Владимир Кисьов каза, че според него реалната цена на земята е до 140 евро на квадратен метър, а не 200, както е заложено. По думите му, в момента в Царево не се купуват имоти.

Първоначалната цена на имота е 254 660 лв. За участие в търга се изисква 20 % депозит, а стъпка за наддаване 3000 лева. Комисия от 7 общински съветници ще присъства на публичния търг.

Според устройствения план на Община Царево, отреждането на терена е за ниско строителство до 10 метра.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина