ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноНовини

42 са новите случаи на заразени с коронавирус за миналото денонощие

Общият брой на заразените стана 825

Общо 42 са новите случаи на заразени с коронавирус за изминалото денонощие. 21 от тях са приети в болнични заведения. Общият брой на заразените стана 825. На редовния брифинг на Националния щаб днес ген. Венцислав Мутафчийски заяви с притеснение от тенденция за стопяване на медицинските ресурси. Има ръст на заразени медици, като за последното денонощие има 12 нови случая- 7 в „Пирогов“  и пет във видинска болница.

„ Добрата новина е, че дойдоха предпазните средства от Китай. Уточнява се броят на артикулите, но на първо четене мога само да кажа, че има около 568 хиляди маски от висок клас, които са изключително необходими за медиците на първа линия“, каза проф. Мутафчийски.

Повечето новозаразени са в София – 19 случая.  Ръст на заразените има във Видин. Две деца са заразени в Паничерево. 29 са младежите под 18 години, които са с COVID-19, a 10 от тях са под 14 години. Под 18 години са приети 29, под 10 години – 14. Излекуваните са с 19 повече. Сред тях са две деца на 5 и 8 години от София.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. „ЗАРАЗЕНИТЕ“ НЕ СА 800, ЛЪЖAT!
    16 април, 2020 в 6:35 pm
    Колко са “заразените” НИКОЙ не знае при въведената “система” на икономисване на тест-китовете.
    Малка КОРЕЯ агресивно атакува вируса още в януари с по 20,000 двайсе хиляди теста на ден (стигнаха докъм 130, 000 глави!) масово плюс издирване/изолиране на ВСЕКИ контактен и дезинфекция на мястото. Понастоящем вече се открехват (три месеца след заразата в християнската църква) като внимават за повторна вълна.
    Дания и тя с подобна стратегиоя. Швеция – по-развеселени и пийнали, сега мрат поголовно. Генералисимусът наш се перчи по ФОТОсесии с баскетБОЛНИЯ мощняк =ПОСЛУШНИК.
    Ближат икони и мутро’полит’ици.
    Заразени имаме повечко от 800.
    И от 8,000 (пак ша си говорим!)
    –––––
    В такъв “репортаж непременно следва да участва сведение от Граждански Регистри ГРАО за смъртните случаи (независимо дали от Вируса, а ТОТАЛНО И СРАВНЕНО по месеци и седмици!) вместо само (цит.): “…Регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са…” РегистрираниТЕ? А?
    Мерсиме, ама на “ЩАБОВЕ” и “политици” в БГстан вярват (ужким!) само най-лоялните …ПАРТИЙЦИ.
    А ние, безпартийните, не сме ли хора?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина