Цацаров проверява годишнината на Английската

Под небето

Главният прокурор е най-очакваният гост на тържествата за юбилея на езиковата гимназия
   
Image title
Главният прокурор Сотир Цацаров, бившият премиер Жан Виденов, екс министър Гергана Паси са малка част от именитите възпитаници на Английската гимназия, които се очаква да участват в Image title
честванията на 55-годишнината на елитното школо, обединени зад мотото „Духът на времето“. За събитията от юбилейната програма от чужбина идват десетки бивши ученици на езиковата. Много от тях подкрепят и логистично организацията на празниците. Които стартират на 7 юни с редица спортни прояви- волейболен, баскетболен и футболен турнир между поколенията, в който настоящи и бивши възпитаници на училището ще премерят сили в мачове, озаглавени „ Тийнейджъри V/S Динозаври“.

Над 10 хиляди души са минали през гимназията през годините. Всички заедно ще покажем уникалната общност, която създава училището, обяви директорката Пенка Стайкова. Тя уточни, че култовият директор Любен Христов няма да може да участва в мероприятията, но пък ще се връчат две награди от негово име и от името на съпругата му. Стипендии за постижения ще даде и Емил Кошлуков. Той е завършил гимназията през осемдесетте, а сега, заедно със съучениците си е учредил фондация с името на любимия си преподавател- Стоил Куцев. Възпитаник на езиковата е и режисьор на големия спектакъл на Античния на 8 юни- Георги Торнев. Спонсор на събитието са други бивши ученици от школото, които са собственици на „Винпром Пещера“. Печатът на годишника пък се прави от издателят Манол Пейков, също възпитаник на езиковата. Голямо рамо в организацията на юбилея е дала общината, която безвъзмездно е дала Античния театър за тържеството и Балабановата къща за юбилейната изложба. Предвиден е бал на випуските и среща на легендарните учители. На 9 юни младите театрали от училището ще играят пиеса по Оскар Уайлд. Финалът на тържествата е насрочен за 21 юни, когато ще бъдат раздадени дипломите на емблематичния 50-ти випуск на гимназията.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.