Подтепето

под небето

05 Юли, 2018

Нов паркинг за 14 автобуса за туристически групи откриха до СОУ „Любен Каравелов“

Паркингът ще служи за автобусите, които се изнасят от центъра, след като оставят групите туристи

Чисто нов паркинг до кръстовището на бул. „Шести септември“ и ул. „Мортагон“ откри днес кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. Съоръжението може да побира до 14 автобуса или около 60 леки автомобила. До преди ремонта, мястото беше полуизоставено и се ползваше от живущите за паркинг, върху черната настилка.

Целта е това да е място, на което автобусите, които оставят туристи в центъра, да идват и да паркират тук, обясни кметът Стаменов. Така няма да има тапи по центъра, както например сега, когато автобусите стоят до Източната порта. Там има малко място, а се отнема и от паркоместата на хората в централната част на града, обясни още Стаменов.

Автобусите ще заплащат за паркинга по определените от общински наредби тарифи. Вечерно време се планира паркингът да може да се използва и от живущите в квартала. Паркингът има осветление, както и денонощна охрана. Живеещите наоколо ще могат да заплащат на преференциални цени да паркират на охраняем и осветен паркинг, добави кметът на Централен.

Проектиранеот на паркинга е съобразено и с близкостоящите търговски обекти – най-големите от които са строителен магазин и ресторант. За тях е оставена достатъчна площ, за да могат да си извършват спокойно дейността – нещо, за което е коментирано още преди проектирането. Освен това районното кметство е достигнало разбирателство туристите или персоналът на автобусите да могат да използват тоалетната на заведението при нужда, добави още Стаменов.

Той разкри, че в най-скоро време ще започне ремонт и на близкостоящата улица „Балкан“. В момента тя е изцяло на черна настилка, в локви и дупки. Планира се тя да се асфалтира и да се изградят тротоари и места за паркиране по протежението ѝ – нещо, което никога не е правено, въпреки че улицата е планирана от десетилетия.

  • 05 Юли, 2018 | bertina
    Jums nepieciešams finansejums, lai jusu majas, jusu bizness, auto iegadi, lai iegadatos motociklu, lai izveidotu savu biznesu, lai jusu personigas vajadzibas vairs šaubas. Mes sniedzam personas kreditu ar procentu likmi 3% neatkarigi no summas. Jus velaties rakstit, lai jusu personas aizdevumiem, ka es esmu jusu riciba 24h / 24. Vairak informacijas: servicepeakgroup@hotmail.com Paldies
Още от рубриката "под небето"

Подобни новини

14 Юли, 2018

Живеещи на Капитан Райчо удариха бинго – места за паркиране за всички желаещи

Всички кандидати ще получат персонално паркомясто на ул. „Кап. Райчо“62-68.

Район „Централен“ организира жребий, на който присъстваха всички 12 кандидати за общинско паркомясто, подали заявления за новите паркинги на ул. „Кап. Райчо“62-68. Петчленна комисия с председател инж. Тошо Пашов, зам.-кмет на „Централен“, спазвайки регламента за провеждане на жребий, даде възможност самите участници да изтеглят имената на печелившите. Според наредбата бяха изтеглени имената на 6 човека, които получават правото да ползват паркомясто. За всяко място се бориха по двама кандидати.

Кметът на „Централен“ Георги Стаменов поздрави печелившите и изненада всички с думите „Често и губещите печелят – в района на блока на ул. „Кап. Райчо“ 62-68 ще бъдат обособени необходимия допълнителен брой паркоместа и така желанието на всички 12 ...

» повече