Нов паркинг за 14 автобуса за туристически групи откриха до СОУ „Любен Каравелов“

Под небето

Паркингът ще служи за автобусите, които се изнасят от центъра, след като оставят групите туристи

Чисто нов паркинг до кръстовището на бул. „Шести септември“ и ул. „Мортагон“ откри днес кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. Съоръжението може да побира до 14 автобуса или около 60 леки автомобила. До преди ремонта, мястото беше полуизоставено и се ползваше от живущите за паркинг, върху черната настилка.

Целта е това да е място, на което автобусите, които оставят туристи в центъра, да идват и да паркират тук, обясни кметът Стаменов. Така няма да има тапи по центъра, както например сега, когато автобусите стоят до Източната порта. Там има малко място, а се отнема и от паркоместата на хората в централната част на града, обясни още Стаменов.

Автобусите ще заплащат за паркинга по определените от общински наредби тарифи. Вечерно време се планира паркингът да може да се използва и от живущите в квартала. Паркингът има осветление, както и денонощна охрана. Живеещите наоколо ще могат да заплащат на преференциални цени да паркират на охраняем и осветен паркинг, добави кметът на Централен.

Проектиранеот на паркинга е съобразено и с близкостоящите търговски обекти – най-големите от които са строителен магазин и ресторант. За тях е оставена достатъчна площ, за да могат да си извършват спокойно дейността – нещо, за което е коментирано още преди проектирането. Освен това районното кметство е достигнало разбирателство туристите или персоналът на автобусите да могат да използват тоалетната на заведението при нужда, добави още Стаменов.

Той разкри, че в най-скоро време ще започне ремонт и на близкостоящата улица „Балкан“. В момента тя е изцяло на черна настилка, в локви и дупки. Планира се тя да се асфалтира и да се изградят тротоари и места за паркиране по протежението ѝ – нещо, което никога не е правено, въпреки че улицата е планирана от десетилетия.

Споделете ни във:

1 коментар

  1. Jums nepieciešams finansejums, lai jusu majas, jusu bizness, auto iegadi, lai iegadatos motociklu, lai izveidotu savu biznesu, lai jusu personigas vajadzibas vairs šaubas. Mes sniedzam personas kreditu ar procentu likmi 3% neatkarigi no summas. Jus velaties rakstit, lai jusu personas aizdevumiem, ka es esmu jusu riciba 24h / 24. Vairak informacijas: servicepeakgroup@hotmail.com
    Paldies

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.