Какво прави едно село привлекателно и за млади хора?

Под небето

Инициативата „Резиденция Баба“ организира „седянка“ в Пловдив, търсейки отговори от местните младежи

Какви са възможностите да съчетаем или заменим изцяло живота си в града с този в село? Организаторите на „Резиденция Баба“ от сдружение „Фабрика за идеи“ и Фондация „Пловдив 2019“ ви канят на дискусия в Отсреща на 4 юли в 18.00 часа, за да потърсим отговор на горния въпрос.

Тема на събитието са въможностите и трудностите млади хора да живеят пълноценно в български села. Поводът е четвъртото издание на инициативата „Резиденция Баба“, което тази година ще бъде в 3 села в община Карлово. Организатори и участници ще са там, за да разкажат за смисъла, човечните срещи и разкази от трите поредни издания на инициативата – прозрения и разочарования, успешни социално-предприемачески проекти и неслучили се идеи.

„Какво е нужно на едно село, за да заживеят млади хора в него? Какво е нужно на тях, за да имат условия да развиват потенциала си и да не "отпадат" от технологичните и културните иновации, случващи се в градовете? Как могат младите градски да са от помощ на местните от селата и – обратно?”, питат организаторите на събитието и ще търсят отговорите утре вечер в Отсреща.

Миналата седмица същото събитие беше организиране в София и пожъна голям успех. В разпалена дискусия за трудностите да заживееш в българско село се включиха млади семейства и хора, които или вече го правят, или са в процес на преместване. Присъстваха и представители на други инициативи, целящи да възродят живота в различни села с иновативни подходи.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.