Подтепето

под небето

27 Мар, 2014

Гласуваха „За” възраждането на бюфета на Бунарджика

Старейшините подкрепиха идеята за новия живот на заведението на тепето с почти пълно мнозинство

Общинският съвет подкрепи почти единодушно идеята за възраждането на общинския бюфет на върха на Бунарджика в днешната сесия. Болшинството от старейшините гласуваха със „За” стартиране на процедура за отдаване под наем на рушащата се сграда на първата тераса под паметника на Альоша. Предложение за развиване на запустялата зона с цел оживяване на хълма дойде от кмета Иван Тотев. И мнозинството, и опозицията се обединиха зад това заведението на Бунарджика да заработи отново след повече от 20-годишна пауза. Следва влизането на инвестиционното предложение в разпоредителна комисия за отдаване под наем. Ще бъде направена оценка, за да бъде определена рентата, която общината ще иска за супер привлекателното място. После отново бюфетът ще влезе в дневния ред на някоя от следващите общински сесии вече с конкретни параметри. Следва търг с явно наддаване и стартиране на ремонта, който ще се извършва пред погледа и на общината, и на институциите, и на гражданското общество.  Тъй като, както каза вчера кметът Тотев пред Под тепето, проектът трябва да е в обемите и границите на оригиналния бюфет. Не се предвижда строителство, пристройки и надстройки. Единствената допустима нова намеса е тента за сянка.

  • 28 Мар, 2014 | БALKANS.BOY
    Хълма си е достатъчно оживен.няма нищо лошо да се направи една семпла малка сладкарничка,но не някой луксозен баровски салон. Ако искате да го оживите,до нека пуснат фонтаните,чешмичката на върха,нека залесят онзи пуст фитнес със нова растителност и заличат раните от погубените скали!
  • 27 Мар, 2014 | :(
    И сега една върволица от джипове нагоре по алеите....
Още от рубриката "под небето"

Подобни новини

06 Юли, 2018

Polinero иска да възроди бюфета на Бунарджика

 

Бизнесменът Владислав Ботев: Води ме емоцията от детството и нашата музика

Под ботуша на Альоша от години стои една язва. Оглозганата постройка останала в спомените на пловдивчани като „Общинския бюфет“. Инвестиционни намерения към възраждането му наскоро е декларирал бизнесменът Владислав Ботев, разбра Под тепето. Владо Полинерото, както го познават пловдивчани и феновете на рок музиката, потвърди пред наш репортер, че е внесъл документи в Общината за това.

„Не знам, че е имало търгове за бюфета. Грехота е толкова години това място да стои така. Аз съм израсъл на Бунарджика и познавам всяка пътечка…  Води ме емоцията от детството и нашата музика,“ коментира Ботев по този повод.

Някога там имало вътре пет, а вън 20 маси от ковано желязо. Заведението работело ...

» повече
26 Мар, 2014

Тотев: Който вземе бюфета на Бунарджика, трябва да се съобрази с оригинала

Култовото място отива на търг, бъдещият стопанин има право само на допълнителна тента

Администрацията е готова да пробва настроенията за заведение на Сахата с временна постройка 

Потвърждение за сериозен интерес към най-високия бюфет в Пловдив, който се намира на широката тераса на върха на Бунаржика, получи Под тепето днес от кмета Иван Тотев. Да, има инвестиционни намерения. Последните дни дойде желание от конкретна фирма. Което нищо не означава. В момента има само запитване. За да можем да дадем адекватен отговор - сега на сесията на общински съвет ще предложим идеята да влезе в разпоредителната комисия да се отдава под наем. След което община Пловдив ще направи оценка - колко е площта, колко е наемът. След това пак трябва да влезе решение в ...

» повече
26 Мар, 2014

Официално: Представят инвестиционно намерение за бюфета на Бунарджика още утре

Твърде бързо се развиват събитията около бившия общински бюфет на върха на Бунарджика. Инвестиционно намерение за изоставената сграда в краката на Альоша ще бъде представено на общинската сесия още утре. Общината иска мястото да бъде съживено и да заработи най-скоро, получихме информация от сигурни източници от администрацията днес. По непотвърдени данни има потенциални инвеститори, които са готови да вземат под наем имота на бившето Обществено хранене и да върнат блясъка на мястото, без да излизат от рамките на съществуващата сграда. Като спазват всички изисквания и забрани, които важат на тепето. Така или иначе обаче бюфетът ще мине през задължителни процедури, търг или конкурс.  Опитът от Големия Бунарджик е като обеца за ухото, припомнят информаторите ни, които не крият, че възкресяването ...

» повече
25 Мар, 2014

Пиехме кафе в бюфета на Бунарджика, защото в ресторанта беше много скъпо

Младите не знаят за заведението под върха, но го искат

Аня Петрова

Тя си спомня общинския бюфет под върхаГоре е имало бюфет!? Стига бе! Така реагират повечето хора, изкачили Бунарджика днес заедно с екип на Под тепето. Малцина знаят какви са били функциите на запуснатата в момента постройка на първата тераса под паметника на Альоша. От нас те научиха, че тя е била красива сграда, с площадка за маси на открито, на които да изпиеш кафе, безалкохолно или биричка след прехода до върха. Или пък да хапнеш нещо дребно- все пак трябват сили и за слизането надолу. Много от посетителите на хълма разбраха от Под тепето, че в краката на солдата е имало чудно общинско бюфетче и научиха за идеите за възраждането му.  

Те си нямят идея дори, че изоставената страда в краката на Альоша е била заведениеПролетта осейва тепетата ...

» повече
24 Мар, 2014

Общинският бюфет на върха на Бунарджика чака за нов живот

Постройката е напълно запазена, годна е за ремонт и експлоатация

Общинският бюфет на върха на Бунарджика стои и чака възкресение. Мъртвата в момента масивна постройка е напълно запазена и готова за нов живот.  Цялата конструкция на старата кафетерия на първата тераса под билото на тепето, от която се разкрива несравнима гледка към цялата централна част на Пловдив, е съхранена въпреки множеството варварски човешки намеси, липсата на поддръжка и атмосферните условия през годините. Бюфетът, затворил преди близо 40 години, може отново да се превърне в една от най-привлекателните точки на града. След сериозен ремонт, реставрация по снимка и тотален контрол от страна на институциите и гражданското общество, естествено. Под тепето дочу, че има не само идеи за възстановяване на старото заведение ...

» повече