Подтепето

ГРАДЪТ

30 Апр, 2018

„ГБС – Пловдив“ ще прави галерията на Гладстон

Решението на комисията трябва да бъде одобрено от зам.-кмета по култура Александър Държиков

Обявената за фаворит компания, още преди решението на самата комисия, в крайна сметка спечели обществената поръчка за инженеринг и изграждане на нова сграда за галерия на Дружеството на пловдивските художници.  Това става ясно от публикувания днес протокол и решение на комисията по избор на изпълнител за Галерията на ул.“Гладстон“ 32.

Припомняме, че миналата седмица Под тепето ви направи съпричастни на отваряне на офертите на допуснатите кандидати миналата седмица. Кой изнася информация от закрити заседания на комисия по обществени поръчки в Община Пловдив? Това попитаха тогава упълномощени представители на строителните компании „Тирлин“ АД и „Запрянови“, които отпаднаха от надпреварата. Тогава бяха отворени ценовите оферти само на две от общо петте кандидатствали компании. Третата отстранена е Техно Строй България. В надпреварата продължиха „ГБС-Пловдив“ с оферта от 3 499 000 лева и консорциум „Европейска галерия Пловдив“ с 3 224 000 лева. Цените са без ДДС.

В офертата на Главболгарстрой са дадени 15 хил.лв. за разработване на инвестиционен проект за събаряне на съществуващата сграда, за извозване на строителни отпадъци, сметосъбиране и допониране 150 хил., инвестиционен проект за нова сграда 200 000 лева и изпълнение на строителни дейности 3 129 000 лева. Авторски надзор – 5000 лева. Няма посочени непредвидени разходи.

При отварянето на документите по ценовите предложения директорът на дирекция „Обществени поръчки“ към Община Пловдив Тодор Тодоров обяви, че ГБС до момента има 50 точки, а консорциума 30 т. По-ниската цена, дадена от Европейска галерия Пловдив им давала максимум 50 точки, а ГБС щели да получат по-малко.   

Решението на комисията трябва да бъде одобрено от зам.-кмета по култура Александър Държиков, който е възложител на поръчката.

  • 01 Май, 2018 | Радослава
    Какво се правите че не знаете кой изнася информацията!? Да ви кажа- инж. Димитър Кацарски се казва човекът!
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

12 Юли, 2018

Творба на един пловдивски художник сред развалините на галерията на Гладстон

От Дома на майсторите на четката под тепетата остана само фасадата (ГАЛЕРИЯ)

Соня Попова

Работата по събарянето на Галерията на Дружеството на пловдивските художници на улица „Гладстон“ № 32 напредва, видя на място репортер на Под тепето. Теренът е ограден с ламаринена ограда, а зад нея се търкалят саксиите с поизсъхнали декоративни палми, които преди стояха на тротоара около галерията.

От самият Дом на пловдивските художници вече е останала само предната фасада и то без обшивката на временната конструкция. Стои и част от стената откъм улица „Преслав“. Всичко друго вече е руини.

По-голямата част от строителните отпадъци с в задната част на някогашния двор, откъдето влизат и машините на строителите. Отпред има нахвърлян дървен материал, ръждиви ламарини и изсъхнали клони от ...

» повече
27 Юни, 2018

Събарянето на галерията на Гладстон започна

Галерията на улица „Гладстон“ № 32, която се стопанисваше доскоро от Дружеството на пловдивските художници, бавно и полека тръгва надолу.

Тази сутрин събарянето на сградата, на която технологичният живот е изтекъл преди години, започна отвътре, видя репортер на Под тепето.

Фирмата изпълнител на проекта оповести при старта на работите, че при строежа на старата сграда са използвани опасни материали, сред които и азбест. От ГБС увериха, че той вече е премахнат от обекта и извозен на депо за опасни отпадъци.

Очаквайте подробности

» повече
18 Юни, 2018

За опасни вещества по време на събарянето на галерията на Гладстон предупредиха изпълнителите

Азбест е използван в строежа на галерията преди години, специална фирма ще извърши извозването и депонирането им по изисквания на РЗИ

Новият дом на художниците трябва да е готов през април 2019

Галерията на Дружеството на Пловдивските художници на ул.“Гладстон“ № 32 вече е оградена и има всички необходими документи за започване на събарянето на сградата, след като бъде окончателно изпразнена. Това обяви на редовен брифинг днес кметът на Община Пловдив Иван Тотев и представи ръководителят на проекта инж. Игнат Пиндиков от фирмата изпълнител „Главболгарстрой-Пловдив” АД .  

По думите на Пиндиков, до един месец сегашната сграда ще бъде съборена, а теренът подготвен за новия строеж. Той обясни, че новата галерия ще е с монолитна стоманобетонна конструкция и естествено покривно осветление отгоре ...

» повече
14 Май, 2018

Бутат галерията на Гладстон

Художниците казват сбогом на сградата със специално събитие

Днес изтича срокът за обжалване на решението на комисията по конкурса за избор на изпълнител за изграждането на галерия на улица „Гладстон“. До момента няма постъпили жалби, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев на редовния си брифинг в понеделник. По думите му, ако до края на работния ден не постъпи жалба, за което се надяват от управата на града, то още утре ще бъде поканен избраният изпълнител, за сключване на договор.

Община Пловдив няма да чака изготвянето на проект за нова галерия на Дружеството на пловдивските художници (ДПХ) на ул.“Гладстон“ 32. Събарянето на сегашната сграда ще започна веднага след подписване на договора с фирмата, спечелила конкурса по ЗОП. Това се прави ...

» повече
24 Апр, 2018

Кой изнася информация от закрити заседания на комисия по обществени поръчки в Община Пловдив?

Този въпрос зададе на шефа на ресорната дирекция представител на фирма –участник в търга за галерията на Гладстон  

Главбулгарстрой и консорциум „Европейска галерия Пловдив“ продължават в състезанието

Как една медия в града знае, преди вие да сте обявили официално решението си, за отпадане на едни участници и продължаване на други, кой е класиран с най-много точки до този етап на конкурса? Този въпрос зададоха упълномощени представители на строителните компании „Тирлин“ АД и „Запрянови“ днес на директора на дирекция „Обществени поръчки“ в Община Пловдив Тодор Тодоров, по време на отваряне на ценовите оферти за строителството на новата художествена галерия на Дружеството на пловдивските художници на ул. „Гладстон” № 32.

Питането дойде по повод публикация на Марица, в която бе обявено преди ден ...

» повече