„ГБС – Пловдив“ ще прави галерията на Гладстон

Градът

Решението на комисията трябва да бъде одобрено от зам.-кмета по култура Александър Държиков

Обявената за фаворит компания, още преди решението на самата комисия, в крайна сметка спечели обществената поръчка за инженеринг и изграждане на нова сграда за галерия на Дружеството на пловдивските художници.  Това става ясно от публикувания днес протокол и решение на комисията по избор на изпълнител за Галерията на ул.“Гладстон“ 32.

Припомняме, че миналата седмица Под тепето ви направи съпричастни на отваряне на офертите на допуснатите кандидати миналата седмица. Кой изнася информация от закрити заседания на комисия по обществени поръчки в Община Пловдив? Това попитаха тогава упълномощени представители на строителните компании „Тирлин“ АД и „Запрянови“, които отпаднаха от надпреварата. Тогава бяха отворени ценовите оферти само на две от общо петте кандидатствали компании. Третата отстранена е Техно Строй България. В надпреварата продължиха „ГБС-Пловдив“ с оферта от 3 499 000 лева и консорциум „Европейска галерия Пловдив“ с 3 224 000 лева. Цените са без ДДС.

В офертата на Главболгарстрой са дадени 15 хил.лв. за разработване на инвестиционен проект за събаряне на съществуващата сграда, за извозване на строителни отпадъци, сметосъбиране и допониране 150 хил., инвестиционен проект за нова сграда 200 000 лева и изпълнение на строителни дейности 3 129 000 лева. Авторски надзор – 5000 лева. Няма посочени непредвидени разходи.

При отварянето на документите по ценовите предложения директорът на дирекция „Обществени поръчки“ към Община Пловдив Тодор Тодоров обяви, че ГБС до момента има 50 точки, а консорциума 30 т. По-ниската цена, дадена от Европейска галерия Пловдив им давала максимум 50 точки, а ГБС щели да получат по-малко.   

Решението на комисията трябва да бъде одобрено от зам.-кмета по култура Александър Държиков, който е възложител на поръчката.

Споделете ни във:

1 коментар

  1. Какво се правите че не знаете кой изнася информацията!? Да ви кажа- инж. Димитър Кацарски се казва човекът!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.