АктуалноГрадътНовини

Шествие и протест срещу шествието за толерантността в Пловдив (СНИМКИ и ВИДЕО)

Протестът протича мирно, безредици няма, има много полиция

Две групи пловдивчани и гостуващи в града се събраха днес в центъра на града – една на Шествие за толерантност и втора в протест срещу шествието. Вторите бяха разделени на няколко групички на различни места, но под обща идея.

На Шествието за толерантност се събраха около 50 човека, които бяха разположени точно пред входа на Община Пловдив с тонколона. Част от тях са наметнати с шареното знаме на ЛГБТ-общността, има и едно знаме на Европейския съюз. В групата има плакати, сред които – „Пловдив град на толерантността“ и „Червен картон на хомофобията“ на английски език. Те се обявиха за зачитане на правата им и казаха, че искат да живеят в този град. Сред протестиращите са общинските съветници от „Демократична България“ Добромира Костова и Веселина Александрова, които заявиха, че са там в качеството си на майки.

Встрани от сградата на общината към Главната улица полицията е препречила пътя на протестиращи срещу шествието, сред които хора с тениски „Бултрас“ – фенове на Ботев Пловдив. Те са с маски на лицата и слънчеви очила, шапки и качулки. В началото те разпънаха трансперант: „Не на прайда в България“. След като бяха снимани от медиите и помолени от полицията да махнат трансперанта, защото нямат разрешително за протест, те го навиха, но останаха на мястото си.

В алеята между Копчетата има още една група футболни фенове на Локомотив. Около тях също има кордон от полицаи, които ги пази да не стигнат до протестиращите.

Засилено полицейско присъствие има и в „Цар Симеоновата градина“, където служители на МВР, заедно с Общинска охрана проверяват личните документи на всеки, който им се стори съмнителен. За момента няма информация за сблъсъци, всички събития протичат мирно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина