АктуалноГрадътКултураНовини

Подписват тристранния меморандум за Дом на пловдивската опера

Кметът Здравко Димитров, министърът на културата Велислав Минеков и представители на фондацията ще участват в събитието

Тристранният меморандум за проектиране и изграждане на сграда Дом на пловдивската опера ще бъде подписан в неделя. Това ще стане в Стария град в къщата на Иван Черноземски, която се стопанисва от „Бизнесът за Пловдив“. Само предни дни от фондацията обявиха, че се чака само дописване на текста от страна на общината, което явно вече е станало.

Меморандумът ще бъде подписан от Министъра на културата проф. Велислав Минеков, Кмета на град Пловдив Здравко Димитров и Председателя на фондация „Дом за Пловдивската опера“ Любозар Фратев. Документът ще регламентира ангажиментите и отношенията, които страните поемат във връзка с осъществяване на сътрудничество при реализиране на общи проекти и инициативи за проучването, проектирането и изграждането на сграда на Държавна опера – Пловдив.

На срещата ще присъстват Областният управител на Пловдивска област Ангел Стоев, членовете на УС на фондация „Дом за Пловдивската опера“ и ръководството на Държавна опера Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. „Двама се карат = ТРЕТИЯТ печели“ както казват, в случая двама се надлъгват (Министерството със заплатите и Общината) за да може „фондация“ да цуне безплатно теренче вместо да си купи парцел.

    1.Самата идея „меморандум“ няма правна, законна, задължителна сила. Хороскоп, един вид. Зико като отиде на бунището както Тотев = неговият подпис никого не задължава.

    2.ТРИ страни тези преговори нямат. Те са между Работодателя Министър който плаща държавни чиновнически заплати на свободни артисти, вместо да ги остави на самоиздръжка, както са оперните трупи по света – и Общината. ТРЕТА стране с кроежи за далавери няма място.

  2. Преведено на Език Свещен това значи, че фондация (агитка, ортак-частници бизнисменЦИ) под “предлог” че ГДК БОРИС ХРИСТОВ не е достатъчна за двата файтона ПЛАТЕЖОСПОСОБНИ пловдивски операсти ТРЯБВАЛО да получат безплатно от СелСъвета централно теренче на което да си вдигнат свое собствено частно Доходно Здание.

    В което ПОД НАЕМ можело да настаняват всякакви опери, балети, оперети, симфониети, циркове, казина и боксови мачове = доколкото и докогато си ПЛАЩАТ НАЕМА.

    СВОБОДЕН наем, не „нормиран“ както се казва, определен от Хазяина = “фондацията”

    Само дето се бави ПОДАРЪК-теренчето, та със залеза на РежимаБоБоТРИ =ГЕРБ= шансовете намаляват, та я да побързаме…

    Оглозгаха Града до кокала! ТОТЕВ бил най-хищният кмет ли? Фондацията не го надхитри него – ЗИКО баскетБОЛНИЯТ мозъклия е престъпникът за Народен Съд!

    Многохилядната подписка с която фондацията аргументира ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС е невалидна поради пет причини:

    1.Подписите са събирани под мъглявото запитване “дали Пловдив да има опера?” което звучи общо, без да значи “дали подарявате терен на фондацията?”
    2.Легитимиране индивидуално с адрес, ЕГН и т.н. на всеки подпис няма. Варненци и др., мн.др. – добре дошли!
    3.Финансов ангажимент никой подписал не поема.
    4.Капитал за постройката “фондацията” няма, а разчита на държавата, на общината, на данъкоплатците, на дарения, на заеми и подобни инструменти – за разлика от истинските западни благотворци, които действат с готови пари.
    5.First = “Show me the money!”

    (В подобно Доходно Здание на Манастира Зограф / Атон долу до моста на малката главна дълги години се помещаваше пловдивската Окръжна болница. В удобна близост до Четвъртък Пазар, докато все още имахме Окръг и …селяни.)

    1. Дом на операта ако се строи – директно от държавата!

      Ако тези бандити дето ни управляват вече 15 години се намесят да я строят ще откраднат половината от парите!

      Ще стане както Колодрума от 18мил. та на,60,мил! Някой да „колодруми“ там?

      А този кмет, това чака като чакал на мърша!

      1. Градски Дом на Културата ГДК „Горис Христов“ не случайно е наименуван на ОПЕРЕН ПЕВЕЦ. Правен, преправян, подобряван многократно скъпо и прескъпо по размер е предостатъчен за ЗАТВОРЕНА Опера, елитарна, кадифени завеси и плюшени седалки, акустика и БелКанто без микрофони и усилватели, без „кебапче на клечка с биричка на теферич сред комарите“.

        За ПЛАТЕЖОСПОСОБНАТА пловдивска публика размерът е предостатъчен даже и ако Държавата продължава да им плаща заплатите = което всъщност е било предмет на подписката (дали да останат на самоиздръжка както по света са оперните трупи или на заплата без приходи от билети).

        Нова сграда под предлог за обществена ПОЛЗА наистина както Колодрум, Велодром, Хиподром, Цирк, Влакче до Альоша представлява прозрачна далавера. Стига!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина