КултураНовини

Мюзикъл на Стивън Зондхайм обедини пловдивската Опера и Народния театър

Прочутото музикално-театрално шоу „КОМПАНИЯ“ от Стивън Зондхайм и Джордж Фърт представя няколко мечтатели в бяло, които живеят живота си като във вариете. Спектакълът е съвместна продукция на Националния театър и Държавна опера Пловдив и се представя за първи път на българска сцена по договор с Music Theatre International (Europe) Limited: www.mtishows.eu.

Премиерата е на 12 и 13 март 2021 г. от 19:00 ч. на Голяма сцена на  Народния театър „Иван Вазов“, a на 1, 2 и 3 април в Опера Пловдив.

Спектакълът „КОМПАНИЯ“, който един от авторите му – гениалният реформатор, композитор, поет и драматург Стивън Зондхайм определя като концептуален мюзикъл, е игран над 700 пъти на Бродуей и печели в шест категории на театралната награда „Тони“.

Действието в „КОМПАНИЯ“ се развива в Ню Йорк в наши дни и представя историята на Робърт, който все още не е решил кое за него е по-важно – веселието и забавленията в компанията на приятели, или бракът и семейството. А приятелите му от тази компания са пет семейни двойки, които повече или по-малко си задават същите въпроси. Отговорите са колкото неочаквани, толкова и искрени.

Подробности – на KAPANA.BG

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина