АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

Бетонни бордюри ограждат нова сграда в Стария град

Новопостроената къща близо до Понеделник пазара имитира стар стил, но с най-нови материали

Съвременна нова сграда в резервата Старинен Пловдив грабва погледите на минувачи с новите си бордюри от бетон. Изпъкващи на автентичните камъни по калдъръма са грабнали погледа на читател на „Под тепето“, който ни изпрати кадри от улицата.

Постройката се издига до „Синьото училище“ на улица „П. Р. Славейков“ в близост до Понеделник пазара. Тя имитира старите сгради и често привлича туристи, които се снимат пред нея, мислейки си, че е автентична. За по-наблюдателното око обаче се виждат ред неуредици, сред които и бетонните бордюри. Самата тя е построена по изцяло съвременен начин.

На фона на дискусиите за други части на града, като „Капана“ или улица „Карловска“ където каменните бордюри се пазят при всеки ремонт или поне предизвикват публични реакции, допускането на ограждането с бетон в Стария град изглежда странно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Паваж „едър дълъг“ и „нормален квадрат“ така като и „калдаръм“ в два размера изгодно предлагаме в самозалепващо се върху АСФАЛТА ФОЛИО.
    Мяза на ЦИВИЛИЗОВАНА ВЕКОВНА ГРАДСКА НАСТИЛКА В БЯЛА ДЪРЖАВА!
    Привлекателни за заможни албански туристки.
    Изгодна туристическа инвестиция!
    Общоприета техника още от …Света Марина!
    Не отлагайте, офертата е до Петровден! 633-263

  2. Къщата е хотел и е собственост на шефа на областната дирекция на Фонд Земеделие Йосиф Ячев от гр. Раковски. Може би трябва да разследвате малко и в тази посока?

  3. Ето тук Грозев, ако иска да покаже, че заслужава що-годе този пост, трябва да се намеси и тротоарът да се възстанови. Няма начин този кич на снимката да го има в проекта, още по-малко да е минал през НИКН. Къщата е достатъчно кичозна, да оставят поне тротоара на мира.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина