Актуално

Галерия „Пловдив“ посреща Димитър Ненкин

Асеновградският художник ДИМИТЪР НЕНКИН открива на 16 май (понеделник) своята 16-та самостоятелна изложба. В галерия „Пловдив” авторът ще представи около 40 свои творби. За пловдивските ценители Ненкин е подготвил експозиция главно от пейзажи и няколко фигурални композиции.

Димитър Ненкин е член на Дружество на пловдивските художници от 10 години. Свои самостоятелни изложби е представял в Асеновград, Кърджали, Пловдив, София. Има участия в редица общи изложби в страната. Работи в областта на живописта, а основните теми, към които е насочен потенциала му са пейзаж, градски пейзаж, фигурална композиция и иконопис. Във всяка тема се стреми да изрази самобитния си стил и рисунък. Акцентен и любим „образ” в творбите на Ненкин е реката. В своите картини той „разказва за настроението” на реката, за пулса и ритъма на града – в градските си пейзажи. В платната на Димитър Ненкин преобладава характерен топъл колорит, в който решаваща роля играе линията и внася специфична особеност на авторовото виждане. 

Творби на Димитър Ненкин са собственост на частни колекционери в САЩ, Италия, Англия, Канада, Финландия, Русия, Гърция, България и др.

Очакваме Ви на 16 май в 18 ч. в галерия „Пловдив”!

Експозицията ще продължи до 29 май.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина