Гуцанов: Социалистите в Пловдив сами свалиха доверието си от общинските съветници

Градът Избори 2021 Новини Под ножа

„БСП-Пловдив получава шанс и възможност да тръгне напред с нови хора и идеи.“ Това обяви днес в ефира на радио Пловдив организационният секретар на партията Борислав Гуцанов.

След провеждането на две районни конференции в районите “Източен” и “Западен”, там бяха избрани нови ръководства.

“Не отговарят на истината внушенията за напрежение при провеждането на събранията. Обстановката беше спокойна, а в район “Източен”, където присъствах, решенията се взимаха с два или три гласа против. Единият от тях беше на човек, работещ в пловдивския панаир. И като чета твърденията в интернет за скандали и напрежение – все едно сме били на различни събрания”, каза още Гуцанов.

“Социалистите в Пловдив сами свалиха доверието си от общинските съветници, които се отцепиха и преименуваха на “Автентична лява БСП”. Аз смятам, че поведението на тези съветници е недопустимо. Все пак, те са избрани с листата и бюлетината на БСП и ако са решили да не се съобразяват с партията – да се обявят за независими. Това поведение е недостойно”, допълни пред радио слушателите организационният секретар на БСП.

Според него, организациите в Пловдив вече са отправили предложения за изключването на съветниците, но лично той смята, че не трябва да се стига до крайности. “Да, санкции за несъобразяването с устава трябва да има, но тази санкция е най-тежката“, подчерта социалистът.

„Предстоят още районни конференции в града, а накрая – и градска конференция. Смятам, че това ще даде нови сили на пловдивските социалисти и ще им помогне да преодолеят различията. Вярвам, че този град имаше нужда от обновление и само така партията в града може да тръгне напред”, обобщи Гуцанов.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.