ГрадътИзбориНовиниОбщина Пловдив

БСП-Пловдив регистрира листа с 45 имена

Коалиция „БСП за България“ регистрира днес в ОИК–Пловдив кандидатите за кмет на Община Пловдив, за районни кметове и листа за общински съветници за участие в местните избори на 29 октомври 2023 г.

Председателят на ГС депутатът Иван Петков подаде документите за регистрация. Той пристигна в сградата на ОИК заедно с кандидатът за кмет на Община Пловдив арх. Костадин Палазов и водачът на листата инж. Калин Милчев.

С тях бяха и кандидатите за кметове по райони. Христо Бозуков е кандидат за кмет на район “Южен”-бивш министър на земеделието в служебното правителство и директор на Института по тютюна. Анелия Кирова е за район “Тракия“, Минка Сърнешка в район “Централен”, Мартин Стойчев е кандидат за кмет на район “Северен”, Димитър Джевизов – в “Източен”, Наум Китанов е на район “Западен”. Листата на коалицията е от 45 души.

„Ще се борим за всеки глас в Пловдив. Ще покажем истинското лице на БСП и се надяваме, че освен леви избиратели, ще ни подкрепят и тези, които години не са подкрепяли никого“, това заяви пред медиите, след регистрацията градският лидер Иван Петков.  По думите му амбицията на ръководството на БСП е да има повече представители в местния парламент.
„Тръгваме на изборите обединени. БСП излиза с най-младата си листа – имаме двама представили на 22 години, с образование в сферата на културата, а най-възрастният кандидат е уважаваната д-р Венета Заранкова“, коментира още Иван Петков. Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина