ГрадътКултураНовини

А ти познаваш ли своя град?

Литературният конкурс „Написано за Пловдив“ продължава до края на  октомври

В навечерието на Съединението кметът на район „Централен“ Георги Стаменов се обърна към младежите на гр. Пловдив с покана за литературна творба

Конкурсът, който район „Централен“ – Община Пловдив, обяви в навечерието на Съединението на България продължава с удължен срок за участие. Журито и администрацията събират творби от ученици VII – XII клас до 28 октомври 2018г.

„Написано за Пловдив“ цели да провокира подрастващите да мислят и пишат критично. Стаменов смята, че е важно младите да имат съвременен поглед, съобразен със същността на града, с неговото настояще, минало, личности и сгради. До момента конкурсът има 5 участника от Пловдив.

Сред най-атрактивните награди, които организатори и партньори са подготвили, са стаж в медия, възможност за ползване на часове в споделен офис в кв. Капана и покана за участие в събитие през есента на 2018г.

Капана.бг е сред медийните партньори на „Написано за Пловдив“.

До 28.10.2018 г. младежите могат да подават свои авторски творби – поезия или проза. Те трябва да бъдат на български език, да не надвишават 2 страници, формат А4, на дължина и да не е са били награждавани до момента. Организаторите допускат и визуален материал, прикрепен към творбата.

Регламентът на литературния конкурс е качен на сайта на район „Централен“ .

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина