БългарияМненияНовини

Обсъждат новите предизвикателства пред местната власт

Дискусия по теми, свързани с различните аспекти на местното самоуправление ще се проведе днес в Конферентна зала на х-л „Сани“, Асеновград ще се проведе. “Новият хоризонт за местната власт“ е форум за насърчаване на обществено-политическия диалог, разработването на местни стратегии за действие за подобряване качеството на живот, а също така и за търсенето на решения в контекста на новите предизвикателства пред местната власт.

Акцент е борбата с демографската криза, като за динамиката на ситуацията ще говори социологът Юрий Асланов, а възможни решения ще представи Калоян Паргов- Председател на УС на СИНПИ.

Доц. д-р Гинка Чавдарова – Изпълнителен директор на НСОРБ 1996 – 2018 ще коментира устойчивото развитие, като силна заявка за промени в общинската дейност.

Добри практики в развитието на местното самоуправление ще сподели кметът на община Садово Димитър Здравков.

Форумът е поредния от 10 дискусии, провеждащи се в различни общини в страната, които имат за цел да насърчат обществено-политическия диалог, разработването на местни стратегии за действие за подобряване качеството на живота, а също така и повишаването на гражданското участие
в живота на местните общности. Реализира се по проект на Института за социална интеграция и Обединението на жените социалистки, с подкрепата на Фондация „Фридрих Еберт“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина