БългарияКриминалеНовини

Арестуваха общинар, заплашил съселянин с нож

Отново арестуваха бившия председател на общинския съвет в община Септември Лазар Влайков

Бившият председател на общинския съвет в община Септември Лазар Влайков е арестуван, заради закана за убийство на негов съселянин от Виноградец и то в присъствието и на други хора. В момента на скандална, Влайков е бил въоръжен с хладно оръжие, съобщава БНР.

Сигналът е подаден от 53 годишен жител на село Виноградец, след като вчера, около 16 часа Лазар Влайков го пресрещнал на пътя , носейки със себе си нож и започнал да отправя закани за убийство на съселянина си и неговото семейство. Това се е случило в присъствието и на други хора. Според свидетелските показания Лазар Влайков бил видимо в нетрезво състояние.

Веднага след подаването на сигнала , Влайков е бил задържан за 24 часа.

Преди два месеца той също бе арестуван за хулиганство . Тогава поводът бе скандал в местно заведение, провокиран от сина на Влайков Николас, който с неговия приятел Йордан Халачев -Розата се държали агресивно към останалите посетители, включително и към деца. Единият от родителите реагирал, заради което на следващия ден бил пребит от Влайков и Халачев.

Името на Лазар Влайков нашумя преди години, когато с негов пистолет бе прострелян местен ресторантьор, заради което бе осъден на 4 години затвор, но заради добро поведение, бе предсрочно освободен.

Снимка: БНР

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина