АктуалноГрадътЗелен градИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Решено: Общината купува част от имота на Тея инвест

35 съветника гласуваха За, само седем бяха против. Нямаше дори дебати в залата

С почти пълно единодушие и само едно изказване предложението за откупуване на 67 дка на Тея Инвест в парк „Отдих и култура“ срещу 35 млн лв с ДДС мина без проблем за администрацията.

35 от съветниците гласуваха „за“ така спорното искане на общината, само 7 бяха против, а 1 се въздържа.

Най-интересно от всичко бе, че въпреки огромния обществен интерес, протестиращи в залата и тежкото финансово бреме, което поема общината с това решение, в местния парламент по точката имаше само едно изказване.

То дойде от Добромира Костова от „Демократична България“ и предшества прекъсването на заседанието за почивка заради шум в залата.

След подновяването на работата на Общинския съвет нямаше нито един желаещ за изказване по темата, което направи силно впечатление на журналистите в залата.

По време на гласуването Здравко Димитров отсъстваше и не видя с очите си как се развиват събитията. След гласуването протестиращите скандираха „Мафия“, а някои от тях бяха помолени да напуснат Общински съвет, заради неспазване на правилата.

Така с това решение на местния парламент общината се ангажира да плати 35 млн с ДДС на Тея инвест за 67 дка от имота им в парк „Отдих и култура“ до Гребната база.

Това ще стане в тази и следващите три бюджетни години, като през 2023 общината ще заплати първата вноска от 3 млн на частното дружество. В следващите 3 години ще бъдат изплащани по 10 млн лева всяка.

„Тея инвест“ в крайна сметка запазва и собствеността си върху други 13 дка в парк „Отдих и култура“ на които ще може да реализира инвестиционни намерения.

За протокола 7-те гласа „Против“ и един „Въздържал се“ бяха от групата на „Демократична България“, земеделците Георги Колев, Александър Молев и Таня Георгиева и независимият Георги Величков. Въпреки, че бе в залата, групата на ВМРО въобще не гласува. За огромната имотна сделка с публични средства гласуваха ГЕРБ, „Кауза България”, „Съюз за Пловдив”, „Алтернатива за Пловдив” и нечленуващи в групи съветници.

Ето как Здравко Димитров коментира пред журналисти днешното решение на Общинския съвет:

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. Много тъжно, много скъпо и много глупаво решение на общинския съвет на Пловдив за парка до Гребната. Това са децата на лейтенант Шмид /справка Златният телец/. Трябва спешно да се повиши грамотността им, както и нашата нетърпимост към тези мошенници, които бъркат в джобовете на пловдивчани. „Всичко да стане бързо, няма време, ще стане по-лошо и т.н.“ – това са паролите на крадците. Те по друг начин не могат.
    Не ви е срам, наши никога вече избранници. Хора, идват избори – нека да не дадем гласа си за нито един от тези хорица, които днес са гласували ЗА. Някак си искам в Пловдив да ми е леко на душата, а всъщност с подобен тип действия на нашите скопени от подкупи общинари, позивите ми за повръщане са неудържими. Срам ме е от тях!!!

  2. Много тъжно, много скъпо и много глупаво решение на общинския съвет на Пловдив за парка до Гребната. Това са децата на лейтенант Шмид /справка Златният телец/. Трябва спешно да се повиши грамотността им, както и нашата нетърпимост към тези мошенници, които бъркат в джобовете на пловдивчани. „Всичко да стане бързо, няма време, ще стане по-лошо и т.н.“ – това са паролите на крадците. Те по друг начин не могат.
    Не ви е срам, наши никога вече избранници. Хора, идват избори – нека да не дадем гласа си за нито един от тези хорица, които днес са гласували ЗА. Някак си искам в Пловдив да ми е леко на душата, а всъщност с подобен тип действия на нашите скопени от подкупи общинари, позивите ми за повръщане са неудържими. Срам ме е от тях!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина