От „Градини и паркове“ ще косят и на официалния празник 24 май

Актуално Градът Новини
косене

През уикенда над 120 косачи работили извънредно, съобщиха от ОП-то

Директорът Веселин Козарев припомня, че телефонният номер на общинското предприятие за сигнали е 032/624 301

Избуялите като треви след дъжд поляни и междублокови пространства в града под тепетата, предизвикали недоволството на пловдивчани през изминалата седмица и породилите се политически закачки в социалните мрежи по този повод, доведоха до ситуация, в която от общинското предприятие за поддръжка на зелените площи изпращат прессъобщение, че ще косят и на официалния празник, който е почивен ден.

 „Тревата пак ни изненада!“

Вижте го:

„Екипите на „Градини и паркове“ ще продължат и на официалния празник 24 май да косят тревата във всички квартали на Пловдив. Преди това за пореден път в събота над 120 косачи работиха извънредно.

От „Градини и паркове“ били окосили над 8000 декара за последния месец

„Молим нашите съграждани да ни извинят за шума от техниката рано сутринта в празничния ден, но сме решени час по-скоро да се справим с избуялата след последните дъждове трева“, призова директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

Според служители с дълъг стаж в „Градини и паркове“ винаги през този период на годината тревата расте по-бързо. Това е заради топлото време и повечето валежи. Както е обичайно, и сега косенето е започнало още през март. По над 5-6 коситби са направени до момента на най-посещаваните градини и паркове, поне по два пъти са обработени и повечето междублокови пространства.

За да върви обаче работата по-бързо и ефективно, за първи път мощен трактор с мулчер е включен в косенето на  десетките декари поляни в „Тракия“. Това освобождава ресурс, който се пренасочва в останалите райони.

„Всекидневно получаваме много сигнали и максимално бързо се стремим да реагираме на всеки един от тях. Непрекъснато поддържаме връзка с общинското предприятие „Дезинфекционна станция“. Неговите екипи своевременно обработват превантивно окосените площи срещу бълхи, комари и кърлежи, макар че засега не е отчетен каламитет на такъв тип акари и насекоми“, заяви Козарев.

Директорът на „Градини и паркове“ припомни, че телефонният номер на общинското предприятие за сигнали е 032/624 301.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.