АктуалноБизнесБългарияВластГрадътИзбор на редактораИзбориНовини

Кметът на Варна иска да върне акциите на Панаира

Смятам, че е справедливо акциите на община Варна в Пловдивския панаир да бъдат върнати на държавата. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив кметът на Варна Благомир Коцев.

Той припомни, че държавата даде безвъзмездно 29 % от акциите на Панаира на морската столица, за да откупи т.нар. „варненска дупка“ в центъра на града, която е собственост на Георги Гергов. По-късно Варна получи 43 милиона лева от държавата за сделката с бизнесмена.

Предметът, за който са получени акциите от Панаира, вече не е налице, затова виждам предпоставки тези акции да бъдат върнати на държавата. Това не е политическо решение, а лично. Смятам, че чисто морално Пловдив трябва да запази собствеността си в Международния панаир. Това е в интерес на държавата, а Панаирът е от национално значение“, добави кметът на Варна. 

Благомир Коцев допълни, че все още не се е консултирал по темата с икономическия министър Богдан Богданов, нито с Общинския съвет на Варна, но е оптимист, че дългогодишният казус с варненските акции в Пловдивския панаир най-после ще има решение. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина