АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножаРазследване

Бутнаха по тъмно склада на „Христо Ботев“ 51

Разрушиха скоростно сградата в деня, в който Специализираният експертен съвет по опазване на недвижимото културно наследство я определи като единичен културен паметник

Вековната сграда на бул. „Христо Ботев“ 51, която Специализираният експертен съвет по опазване на недвижимото културно наследство  определи като единичен културен паметник днес, вече я няма.

Въпреки решението на СЕСОНКЦ складът бе разрушен от обяд досега, като багерът работи дори по тъмно. Той изпревари заповедта на министъра на културата Велислав Минеков за даване статут на вековната постройка. Унищожаването й завършва в момента, а вероятно утре целия имот ще бъде дори разчистен. На място има полиция, районът е отцепен.

Днес Специализираният експертен съвет реши да защити сградата със статут на единичен паметник на културата. Това обаче не спря собствениците й, тъй като процедурата не е завършена, а те имат подписан от община Пловдив „План за безопасност и здраве“, на база който разчистват парцела.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

10 коментари

 1. Интересно защо клакьорите, поддържащи разрушението, ги няма във форума. Ами защото тези, които са им платили, постигнаха целта си – няма склад, няма проблем. Перефразирам Сталин – няма човек, няма проблем. Те утре и на нас ще посегнат, ако пречим на плановете им. Тези хора не се спират пред нищо. Мафия свързана с корумпираната гербаджийска държава – това ли е бъдещето ни? Иначе става дума за някакъв си склад, ли?

 2. Поуки никакви…

  Какво се направи за тези 6-7 години от пожарите?

  Какво се направи за предишните 10? Предишните 20?

  Едно нищо…
  Виновни са институциите – НИНКН, МК, общината, които удобно си затваряха очите за престъпленията против културата на едно от минало време – култура, която България вече няма как да има, защото всички се превърнаха в скотове със селяндурски манталитет и ламтеж за бърза печалба!!!

  Българийо…

 3. Само разруха в хилядолетен Пловдив… и защо?

  За да се пръкне отгоре Оазис 12…

  радвайте се, гадове, успяхте да унищожите този прекрасен склад, който беше много по-ценен от вас самите!!!

 4. Защо да се протестира? Сградата срещу градината, на Шнитер, като беше съборена, какво се случи? Разрешиха й да с изгради отново с надстройка и пристройка и това вече не е паметник на културата. Министерството разреши. То винаги разрешава след 2,3 години след събаряне. И това се знае.

 5. Отиде си още една частица от Пловдив, на мястото на която ще се появи някаква грозна кооперация.

  Собствениците не са хора, а изверги, които заслужават да бъдат публично гилотинирани!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина