АктуалноКриминалеМненияНовиниПод ножа

20-годишният Стефан, обвинен за убийство в съучастие с майка си, остава в ареста

Майката направи самопризнания при задържането и твърди, че синът ѝ е невинен

Определението на апелативния съд е окончателно

Соня Попова

Пловдивският апелативен съд отхвърли жалбата на 20-годишния Стефан Спасов, който е обвинен в извършване на убийство в съучастие с майка си – 38-годишната Екатерина Андреева, и го остави в ареста. Магистратите потвърдиха определението на Окръжен съд – Пловдив, с което за младия мъж е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Майката и синът са обвиняеми за извършване на умишлено убийство на 63-годишния Поли Стефанов. Мъжът бил заварчик, живеел на квартира и имал връзка с Екатерина. Те бяха арестувани на 28 декември, след опит да напуснат Пловдив.

Припомняме, че Стефанов бе открит мъртъв в квартирата си на 27.12.2018 г. след подаден на тел. 112 сигнал. В резултат на проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че пострадалият бил в къщата заедно с Екатерина и сина и Стефан да празнуват Стефанов ден. След употреба на алкохол между тях и Поли възникнал скандал. Двамата нанесли множество удари с нож и стъклена чаша на мъжа, който починал в резултат на наранявания в областта на шията.

По време на разглеждането на техните мерки за неотклонение на първа инстанция на 31 декември 2018-а година стана ясно, че майката е направила самопризнания при задържането и твърди, че синът ѝ е невинен.

Апелативните магистрати обаче считат, че по делото има достатъчно данни за съпричастността на Стефан в извършване на престъплението, в което е обвинен. Това се извежда от събраните доказателства по делото: протоколи за оглед, свидетелски показания, сред които и тези на бащата на обвиняемия, който позвънил на телефон 112, след като разбрал за случилото се.

Магистратите приемат, че при по-лека мярка за неотклонение, има опасност Стефан Спасов да се укрие, тъй като фактите по делото сочат, че след извършване на престъплението, веднъж вече той, заедно с майка си, се опитал да напусне града. Предвид и две предишни осъждания на обвиняемия за криминални деяния, съдът смята, че той може да извърши престъпление.

Определението на апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина