ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътКултураМненияНовиниПод ножа

Членовете на ДПХ излизат на протест заради галерията на Гладстон

Отиват на откриването на новата изложбена зала с „тоалет” от бели празни рамки, които ще представят тяхната гледна точка на минимализъм

Членовете на Дружеството на пловдивските художници ще излязат на протест в понеделник, в деня в който се открива новата галерия на Гладстон. Те организират мирно и мълчаливо арт недоволство именно заради изложбената зала. Акцията е обявена заради „отнетата ни изложбена зала на ул. „Гладстон“ 32, Пловдив, която по силата на подписан и гласуван Меморандум е наша, както и за изхвърлените три големи изложби от същата зала”, както е написано в анонс за събитието, пуснато от ДПХ от името на Снежана Фурнаджиева.

„ Протестът беше организиран на площада пред изложбената зала в понеделник /02.09.2019г/ в деня и часа на откриването й, но кмета на града ни отказва този протест като локация и измества мястото за провеждане на друго място – пред Община Пловдив от 17:00ч. Отново са нарушени правата ни и се демонстрира незачитане и пълно пренебрежение към пловдивските творци”, пише още ДПХ в съобщение до медиите.

Идеята на членовете на дружеството е след протеста пред общината те да отидат на откриването на изложбата „Минимализъм” в новата галерия. Груповото ходене там ще е вид пърформанс. Художниците ще носят на вратовете си празни бели рамки, с което ще представят тяхната гледна точка към минимализма.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина