ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноМненияНовиниПод ножаСъдТемида

Райфъла на свобода срещу 20 000 гаранция

Апелативният съд го е пуснал заради влошеното му състояние и с мотив, че на този етап от процеса не може да влияе на свидетели

Соня Попова

Апелативен съд – Пловдив със свое решение днес промени наложената мярка за неотклонение на бизнесмена Атанас Червенков – Райфъла, подсъдим за поръчителство на палежи и опит за убийство, от „задържане под стража“ на парична гаранция. Така Червенков излиза от ареста след 5 години срещу 20 000 лева.

В мотивите на апелативните магистрати се казва, че са взети предвид фактите: продължителен престой в ареста, влошено здравословно състояние, приключило съдебно следствие и че на този етап от процеса той не би могъл да повлияе на свидетели и вещи лица. Освен това делото срещу него е обявено за приключване.

Припомняме, че на 25 октомври 2019 г. дело срещу Райфъла и комания – Веселин Загорски, Симеон Генев, Бисер Романов и Васил Василев завърши с ефективни присъди. Съставът на окръжния съд, с председател Екатерина Роглекова, тогава определи 13 години затвор при първоначален строг режим и 50 000 лева кръвнина на д-р Аргир Гяуров.

Подробности за тогавашната присъда вижте ТУК.

Цялата история може да проследите ТУК .

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина