ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноИзбориКриминалеНовини

Полицията в Пловдив е готова за изборите

Над 1000 служители ще отговарят за реда

МВР обявява централен телефон за подаване на сигнали за нарушаване на изборния процес – 02 982 22 32

Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи обяви мерките за реда по време на изборния ден.

Бих могъл да охарактеризирам действията, които сме извършили до момента, като обемни и изключително интензивни. В деня на провеждане на изборите и в предстоящия ден областната дирекция на МВР Пловдив ще участва с около 1000 полицейски служители. Те са предимно от ОД на МВР Пловдив като има и служители от ГД Пожарна и аварийна безопасност и от дирекция Жандармерия“, заяви заместник -директорът комисар Димитър Събчев.

Униформените служителите ще охраняват 1003 изборни секции в 426 изборни места. Предвидено е засилено полицейско присъствие в етническите квартали. Там ще дежурят мобилни патрули.

Местната полицията ще действа в две направления – охрана на изборните материали и  секциите, и отработване на всички сигнали, подадени от граждани за нарушаване на изборния процес.

От ОД на МВР припомниха, че ведомството обяви централен телефон за подаване на сигнали за нарушаване на изборния процес – 02 982 22 32.

По думите на комисар Събчев 10 сигнала са подадени в полицията към днешна дата, свързани с изборите. Те касаят основно увреждане на агитационни материали. Всички се проверяват съвместно с прокуратурата. Няма задържани лица, уточни той.

Вечерта на 27 октомври ще бъде въведена временна организация на движението по бул. „България“ от кръговото на Панаира до моста на Адата – съобщи комисар Венелин Младенов, началник на „Охранителна полиция“. „Забранява се спирането и паркирането на автомобили в тази отсечка от края на изборния ден до предаването на материалите в Общинската избирателна комисия в Панаира,“ добави ком. Младенов.

В 20:00 ч., след приключването на изборния ден, ако все още има граждани, които не са упражнили правото си на вот, изборния ден ще бъде увеличен с още 1 час, съгласно изборния кодекс, както е записано не по-късно от 21:00 ч. След приключване на изборния ден, председателите на избирателните комисии за град Пловдив ще бъдат съпроводени до панаира, където се помещава Общинската избирателна комисия“, допълни началникът на отдел „Охранителна полиция“

В събота от 8,30 до 17,30 ч. и в неделя от 8,30 до 19,30 ч. в управлението на ул. „Волга“ ще работят бюрата за издаване на удостоверение за гласуване в изборния ден. За целта гражданите предварително трябва да подадат там заявления за издаване на такива удостоверения.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина