ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

МРРБ: Община Пловдив трябва да актува бункера зад хотел Санкт Петербург

Протестиращите в защита на парка в Кършияка очакват ответна реакция от местната администрация и се чудят защо няма такава  

Таня Грозданова

Инициативният комитет на Гражданска инициатива „Да спасим парка зад хотел Санкт Петербург“ показа отговор от Министерството на регионалното развитие и благоустройството на техен сигнал относно собствеността на подземното съоръжение на спорния терен.

От писмото още веднъж става ясно, че бункерът вече не се води в активите на Министерство на вътрешните работи. Бившата собственост на Министерство на отбраната е предадена на Градския народен съвет на Пловдив, потвърждават от ведомството.

Отговорът на сигнала завършва така: „може да бъде направено заключение, че общината следва да го отрази с акт за собственост, след преценка за статута и характера на обекта (съоръжение или сграда).“

Писмото е подписано от министър Петя Аврамова. То е изпратено от МРРБ с копие до кмета Иван Тотев.

„До момента няма абсолютно никаква реакция от Общината, няма отговор и не можем да разберем защо се бави. Не са се свързали с нас и ние не можем да разберем ще го актуват ли, няма ли да го актуват. В писмото ясно е написано „следва да бъде отразено в акт за общинска собственост“. Не знаем по какво причини Община Пловдив няма желание имот от 700 кв.м. да си го актува, да го отдава под наем и т.н,“ коментираха от ИК.

Протестиращите очакват идната седмица да се срещнат с областния управител Здравко Димитров.

Припомняме, че към момента има решение на Експертния съвет за включването на терена към зелената система на Пловдив в следващия общ  устройствен план на града, за който в момента текат обсъждания.

На първото заседание в Административен съд –Пловдив по жалбата на фирмата на собственика на спорния терен в Кършияка Байрям Солак – „Парадайз Гардън Резидънс“ ЕООД, срещу мълчалив отказ на районния кмет на Северен за изграждане на временно съоръжение по чл. 55 от ЗУТ – паркинг с вход от улица „Полковник Дрангов“ по границата с парк-хотел „Санкт Петербург“ стана ясно, че не е искал разрешение за строеж, а е вкарана за разглеждане една устройствена схема на паркинг. В жалбата обаче пише друго.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина