ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътНовини

Здравко Димитров спечели вътрешно партийния вот в Западен за кандидатурата за кмет

Областният и бивш районен кмет взе 59 гласа в квартала, който управлява преди години

Оспорваната надпревара в различните райони оформи фаворитите – областният Здравко Димитров и районните кметове Георги Стаменов и Костадин Димитров

Здравко Димитров спечели първото място във вътрешнопартийния вот в район Западен в предварителните избори на ГЕРБ за кандидат-кмет на местните избори в края на годината. Той събра 59 гласа от гласувалите във вота. Здравко Димитров е бивш районен кмет на Западен и очаквано получи подкрепа от квартала си.

Втори остана настоящият районен кмет – Димитър Колев. Той получи 48 гласа, със 7 повече от далият си самоотвод настоящ кмет Иван Тотев, получил 41. След тях останаха кметът на Тракия Костадин Димитров с 27 гласа, на „Централен“ Георги Стаменов, подкрепен от 15 съпратийци, 12 подкрепиха Радослава Ташкова, която води местната група в Общинския съвет и 9 за шефа на РИОСВ-Пловдив Стефан Шилев.

Надпреварата е доста оспорвана, като в различните квартали досега спечелиха различни кандидати. Вътрешнопартийната подкрепа за настоящия кмет Иван Тотев навсякъде е силна, въпреки неговия отказ да се кандидатира за трети мандат. Очаквано в район „Централен“ висока подкрепа получи Георги Стаменов, сочен за основен претендент във вътрешно партийните избори, като получи много гласове и в район „Южен“. Здравко Димитров пък спечели вота в „Северен“.

Най-голяма подкрепа по райони събра Костадин Димитров, който е кмет на Тракия. Освен в собствения си район, той спечели подкрепата и в Южен, и Източен. Така той е подкрепен с най-много гласове в три от шестте пловдивски района.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина