ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Знакови сгради оживяха с Фестивала на светлините (ГАЛЕРИЯ)

Стотици се насладиха на колоритното зрелище в центъра за Деня на Европа

Снимки: Георги Матов, Антон Кръстев

Знакови сгради в центъра на града оживяха с изумителния Фестивал на светлината, провел се снощи за Деня на Европа. Светлинни инсталации и 3D мапинг шоу направиха незабравимо празничното настроение в центъра на Пловдив. Стотици се насладиха на колоритното зрелище, което преобрази кметството, голямата сграда срещу нея над „Рафи“, бившият хотел Молле и ъгловата сграда към х-л България, сградите около стълбите на Каменица, Римския стадион и Цар- Симеоновата градина.

Чрез светлинните инсталации бяха представени различни европейски теми, преплитайки минало и настояще, културно наследство, антична история и бъдеще.

В месеца на европейските избори на 26 май честването на Деня на Европа е именно в подкрепа на едно от изконните права на човека – да избира. Шестте арт проекции пречупиха вечно актуалната тема през античната история на „Града на седемте тепета“ и богатото световно културно наследство, като преплетат минало и настояще. 3D филмът бе на тема „Заедно избираме нашето бъдеще“.

Инсталациите за празничното събитие са разработени съвместно с българското MP-Studio, носител на множество европейски награди за осветяване на знакови сгради в Европа и по света. Шоуто продължава и тази вечер, от 21.30ч.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина