ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеГрадътЖивотМненияНовиниОбщина Пловдив

Пловдивчанин измисли нова градска игра: „Познай автобуса“

Читателят ни Виктор Шапилов пусна пореден сигнал до Под тепето, чрез който даде име на нова градска игра- „Познай автобуса“. Както се досещате, писмото на пловдивчанина касае прословутия градски транспорт. Той разказва как е слязъл на спирка ВМИ от претъпкан автобус тип „щъркел“ с номер 24, чиято предна табела обаче озадачаващо светела с номер 116, минаващ по същия маршрут.

„От бул. „Никола Вапцаров“ нататък почти всеки питаше кой номер реално е рейса, включително притеснена жена на развален руско-български. На една от спирките имаше пътничка, която беше прочела само електронната табела със „116“ и осъзнавайки, че има втора табела (най-вероятно е 24ка) се затича в последния момент, за да не изпусне транспорта. Друга редовно пътуваща с 24 имам съмнение, че не обърна внимание и си пропусна автобуса. Отговорът на шофьора беше, че такъв рейс му дали и това е!“, разказва Виктор Шапилов.

Той обаче отчита, че след поредица от сигнали и обещания от ОКТ, автобусите в Пловдив все по-често имат обозначителни табелки отстрани и дори отзад. “ Което е глътка свеж въздух към положителна промяна. Все още обаче някои от превозвачите явно нехаят да спестят взаимни неудобства с елементарни промени“, допълва Виктор Шапилов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

9 коментари

  1. То това е нищо ако шофьора е любезен и ви каже кой е истинския номер на автобуса.Тази сутрин пътувам с автобус 15, както обикновено мръсен без климатик и на всичко от горе не спря на две от спирките на които чакаха хора.Затова мили съграждани продължавайте да си връщате билетите като слизане от автобуса. Като му направих забележка на въпросния шофьор ми отговори „не мога да му казвам какво да прави“ и както обикновено правим всички други в автобуса мълчат.После искаме чист и модерен транспорт.

      1. За вгъZраждане вече никой не говори, щото са бита карта. Изтърваха 100к гласа зарадия наркомана Ивелин + още 10к заради чалга мутрата Славчо. 1-2 правителства и ще са като БСП.

    1. Че то в Пловдив останаха ли “ от Пловдив“ ? Предимно ниски челца и потни джапанки се размотават, като изключим туристите и гостите на града.

  2. То шега, шега… Ама никак не е смешно, като си изпуснеш автобуса сутрин, или търчиш след него дочел маркировката. Хубаво е поне, че се обръща внимание.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина