ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораМненияНовини

Директорът на ОКТ: Кара се бързо навсякъде. Все по-чести са и гонките

Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ проследява всичко, което се случва по пловдивските пътища с десетки камери. 52 възлови светофарни уредби са с видеонаблюдение, отделно работи системата, дарена в район „Северен“- там също функционират около 50 камери на 14 кръстовища. Записите от тях се предават на контролни и правораздавателни органи при нужда. Нещо, което напоследък се случва стряскащо често заради множеството пътно-транспортни произшествия и купищата нарушители на Закона за движението по пътищата в градски условия. Многото камери на общинска охрана също записват нарушителите.

Какво следва обаче от това и какви други инструменти има общинската власт, за да противодейства на войната по пътищата и сякаш все повечето нарушители по пловдивските улици и булеварди. На този и много други въпроси, свързани със сигурността на гражданите по пътната мрежа отговаря директорът на ОКТ Георги Стоилов във видеоподкаста „В Капана“ на Под тепето, заснет днес край новооткрития пробив „Модър-Царевец“:

„Напоследък станахме свидетели на прекалено много безобразия по пътя. На хора, които не си дават сметка за това колко отговорно е да седнеш зад волана. Може би трябва да се започне от възпитанието на най-младите- трябва да се работи с тях“, обясни Георги Стоилов, който всеки ден живее с пътната безопасност в Пловдив, но и с липсата на такава по основни кръстовища и булеварди. Някои от видеата, които той ежедневно преглежда, са меко казано крещящи.

Най-невралгичният, по наблюдения на ОКТ, булевард в Пловдив е и най-натоварената артерия „Цар Борис III Обединител“, където се констатират постоянно всякакви нарушения, особено на скоростните ограничения. Никой голям булевард обаче не прави изключение- кара се безразсъдно навсякъде.

„Бързо се кара навсякъде. Лошото е, че все по-често се случва да наблюдаваме гонки на шофьори по пловдивските булеварди. На база моя заповед колегите, работещи на камери, имат такава задача и преглеждат вечер записи за такива нарушения дори по сигнали на граждани в социални медии. Когато ги засечем даваме записите на съответните органи. И вчера имахме такъв инцидент с двама мотоциклетисти на бул. „България“, които караха с доста голяма скорост- те са предадени на органите на реда“, разкри Георги Стоилов.

„Опитваме се да работим в синхрон със законодателството. Опитваме да не изоставаме от по-развитите страни, крадем идеи, организираме неща, които досега не сме правили. Ако те вършат работа, продължават да се прилагат и напред. Като новата пешеходна пътека на улица „Георги Странски“ в Южен- първа такава, със специална настилка. Тя се получи доста добре и ще я наблюдаваме, да видим дали ще се окаже толкова трайна, колкото гарантират производителите й. Опитваме и други неща, но понякога държавата също има огромна роля- да направи предвидими правилата, по които да се движим. Колкото до контрола- ако бъде гарантирано, че всички ще понесат своята отговорност, веднага нещата ще си проличат на пътя. Ние имаме наблюдения, че има какво желае в тази посока- всеки един водач трябва да знае, че нарушавайки сега няма да му се размине. Най-важно е шофьорите да са отговорни и да осъзнават, че управляват тонове желязо, които могат да навредят много както на вещи и имущество, така и най-вече на хора, което е най-неприятното“, каза още Георги Стоилов.

Вижте и чуйте цялото видео по горещата тема за безопасността по пловдивските пътища:

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

4 коментари

  1. Асеновграднско профуча моторист с около 200 км и най-нагло си карат необезпокоявани,а тези които превишават с по 10-20 км ги късат от фишофе и глоби!!! Проклето МВР ДА ГНИТЕ В АДА МАМА ВИ ПЕДЕРАСТКА И АЛЧНА ДЖИГИТЕ СА СИ НА ПЪТЯ ПОД ВАШ ЧАДЪР!!!

  2. Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:–- https://use.my/arctik

  3. Не мога да се начудя ,как може толкова несъществени неща да се изговорят по една толкова важна тема.От около 4-5 години се наслушахме,нагледахме и напатихме от престъпни шофьори и очевидно напълно некомпетентни служители.
    „Педагогическия „подход,който предлага този администратор е в стил“тия олигофрени нищо не вдяват“.Да не говорим,че май и послъгва за броя и работенето на камерите.
    Топлата вода е открита- работещи камери (и не 50-60,а поне 400 за град като Пловдив)
    Скорост ограничаващи настилки на възловите места.
    Служителите на КАТ ,Общинска полиция и др.на терен,моля!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина