ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътИзбориКварталиНовини

Всеки трети сам минава през екзитпол

Избирателите в ОУ „Д-р Петър Берон“ в Централен предпочитата машинното гласуване

Две добри новини откри по обяд репортерът на Под тепето в Основно училище „Д-р Петър Берон“ в „Централен“, където гласува и един от кнадитатите за райкмет.

Първата е, че избирателите се радват на връщането на машините в секциите и по-голямата част от тях предпочитата да гласуват с машина.

Втората е от социолозите, които стоят на три точки в училището. Те са от две различни агенции и с радост споделят, че почти всеки трети, който излиза от класните стаи сам, без покана, идва до екзитпола, за да попълни анкетна карта.

Третата новина от това училище баче не е толкова радостна и подчертава тенденцията на фона на целия град. Минути преди 14 часа в квартала са гласували между 11 и 13% от гласоподавателите, които имат право на глас.

Рекордьор в школото е 33 СИК, където са преминали цели 17% от записаните в секцията.

И понеже много хубаво не е на хубаво в 15 часа в същата секция се развали машината за гласуване. След близо 50-минути тя бе отремонтирана на място от техник и желаещтите да упражнят вота си с нея, които останаха да чакат пред стаята, успяха да гласуват.

На този фон електоратът в Мараша бива посрещан от плакати с ликовете на Ботев и Левски.

Бащите използват отиването до урните да поритат топка с момчетата си в училищното игрище заради свобдния достъп, както и да ги запознаят с будителите, които ги гледат от стените.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Един коментар

  1. Жалка медия, търсите причини защо Старибратов ще загуби с 20 % и повече от ГЕРБ ,нали ?? И после първи на общинската трапеза за медийни договорчета при Коцето . Жалка работа.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина