ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Зико: Етническият мир в Пловдив и региона не е застрашен

Здравко Димитров събра на една маса шефовете на полицията и ромските лидери

Гражданите да не се подават на провокации, призова областният управител

„Никой не иска война, защото тук мирно живеем от векове и Пловдив винаги е бил пример за етническа толерантност“, заяви областният управител на Пловдив Здравко Димитров на проведена среща между представители на ОДМВР Пловдив и лидери на ромската общност в региона. Срещата е провокирана от непрекъснато нарастващото напрежение и продължаващите вече седмица протести в Асеновград, които бяха провокирани от сбиване между хора от ромската махала и гребците от клуба по кану-каяк „Асеновец“.

На форума по инициатива на валията присъстваха още районният мюфтия и председателят на мюсюлманското настоятелство в Пловдив. Всички заедно коментирани мерките, които трябва да се предприемат, за да не се допусне нагнетяване на напрежението и разгарянето на етнически пожар от една малка искра.

Органите на реда призоваха всички страни в конфликта да осъзнаят своята отговорност и да не допускат да се създава хаос и паника сред населението както на ромските квартали в Асеновград и Пловдив, така и в останалото градско население.

Зико призова да не се създават предпоставки за ескалиране на напрежението и недопускане на конфликти, от които няма да има положителен изход.

„Благодаря на службите, които до момента успяват да потушават напрежението, защото протестът е символ на демокрация, но не трябва да се допуска той да се превърне в начин за разпалване на етническо напрежение. Пловдив е един прекрасен букет от етноси и ние не трябва да допуснем да се разпалва езикът на омразата. Нека да си имаме доверие и да не даваме възможност на някои хора и политически сили да се вклинят между нас, да яхнат вълната и изкуствено да разпалват напрежението. Нека да бъдем мъдри и да запазим добрия тон“, каза областният управител и  призова медиите и хората, които пишат в социалните мрежи за повече отговорност и дипломатичност.

Димитров се обърна и към гражданите, като заяви, че не трябва да се подават на провокации и гарантира, че етническият мир в Пловдив и региона не е застрашен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Глаголът поддавам се и съответният глагол от свършен вид поддам се означават:

    2.2. Отстъпвам на нечии заплахи, изгодни предложения и др., изпадам под нечие влияние.
    Повечето мюсюлмани в страната са умерени хора, които не се поддават на религиозния фанатизъм.

    2.4. Мога да бъда подложен успешно на действието, означено със съществителното.
    Посочените факти трудно се поддават на научно обяснение.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина