АктуалноГласовеГрадътЖивотИзбор на редактораМненияНовини

Абсолвенти от ПУ при приемане на дипломите си: Къде е ректорът?

„Къде е ректорът?”. Този въпрос си зададоха много от над 3800-те абсолвенти от Филологическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“, които днес получиха дипломите си за завършено висше образование в Спортната зала на висшето училище. Най-резонно те се чудеха защо ръководителят на ВУЗ-а им проф. д-р Румен Младенов не уважи тържествената церемония на най-знаковия факултет. Ректорът за пореден път не се яви на толкова голямо и важно публично събитие за университета.

Ректорът на ПУ проф. Румен Младенов печели над 13 800 лв. месечно

Единици са неговите ректорски появи от началото на мандата му през 2019г., когато от Под тепето предрекохме, че ПУ минава на автопилот. Вчера проф. Младенов сключи споразумение за сътрудничество с БАН, но днес не уважи абсолвентите. Всъщност снимките от столицата вчера, изпратени от пиарите, които обслужват университета, са от малкото с негово участие в прессъобщенията им в последните три години и половина. Професорът по ботаника е неуловим дори за пиарите си.  Той влезе през времето на мандата си единствено с това, че отказа да предостави спортната зала на университета за украински бежанци миналата година.

Пълната спортна зала на ПУ днес. Ректорът го нямаше

Иначе днес над 380 абсолвенти на Филологическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ получиха дипломите си за завършено висше образование. Освен възстановената традиция дипломите да се връчват на тържествена церемония, за първи път от години насам се дипломират 92 студенти с отличен успех, съобщиха от факултета.

Церемонията бе открита с думи на водещия тържеството доц. д-р Елена Гетова, заместник-декан на Филологическия факултет. Приветствие направи и доц. д-р Марияна Стоянова, заместник-ректор по учебната дейност.

Доц. д.ф.н. Константин Куцаров, декан на Филологическия факултет, подчерта в обръщението си към абсолвентите сложността по време на пандемията и преориентацията на образователната система, предопределена от извънредната ситуация. По думите му резултатите от тези две години изолация недвусмислено доказват, че усилията на всички преподаватели от Филологическия факултет са били ползотворни и целенасочени.

Тази година Филологическият факултет открои студентката Ивана Витанова, абсолвентка от специалност „Българска филология“, която завършва с отличен успех (6.00).

Галилеевата клетва бе прочетена от абсолвента Венцеслав Зисов от специалност „Английска филология“.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

  1. Пловдивският университет се развива изключително успешно под ръководството на проф.Младенов. Не е добре да пишете подобни поръчкови статии!

  2. Познавам Румен Младенов от преди сигурно Ивайло Д. да е бил роден.
    Няма смисъл от излишно заяждане с човека, като не го познавате. Намерете си други по-интересни теми. Това е един много сериозен и качествен човек, при това винаги усмихнат и с чувство за хумор.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина