ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
СъдТемида

Любомир Данчев в съда: Не ми трябва да чета обвинителния акт. Това е пълна лъжа

Изкупителна жертва съм. Бях в барчето по време на пожара, каза бездомникът в импровизиран брифинг преди делото за изпепеляването на Тютюневия град

Обвинението срещу Данчев се промени от умишлен палеж в непредпазливост

Според прокуратурата, цигарата на Любчо е запалила складовете

Любомир Данчев в импровизиран брифинг в съда Не ми трябва да го чета този обвинителен акт. Това е пълна лъжа! С тези думи на Любомир Данчев стартира делото срещу него за пожара в Тютюневия град. Бездомникът застана пред Темида след изключително скоростно завършване на досъдебното производство по иначе супер обемното дело. Съдия в процеса е не друг, а самият административен ръководител на Районния съд- Иван Калибацев. Обвинението срещу Данчев рязко се промени от умишлен палеж в предизвикване на пожар по непредпазливост. Не се събраха доказателства за умисъл, коментираха двамата прокурори в съдебната зала. Срещу тях застанаха двамата доброволци-адвокати Зоя Тошкова и Стефан Левашки, които поеха защитата на Любчо безплатно. С новото обвинение вече се спира работата по други възможни версии. Излиза, че няма виновни, няма поръчители. Има само една незагасена цигара, обясни адв. Левашки. Той и адв. Тошкова подчертаха, че клиентът им е получил обвинителния акт преди седмица, но бил в затруднение да го прочете. Обемният документ е изработен буквално за няколко дни, за да бъде внесен в Районния съд и процесът да стартира по същество днес. Няма какво да го чета, нямам вина, отбеляза пред Темида Данчев.

Съдия Иван Калибацев над папките по делото Преди старта на самото съдебно заседание, посоченият от прокуратурата като единствен отговорен за огнената стихия в Тютюневия град, бе поднесен като на тепсия на медиите. Съдията остави в залата да се състои нещо като импровизиран брифинг. Любчо подчерта пред наврените под брадичката му микрофони, че е напълно невинен. Изкупителна жертва съм. Не съм запалил складовете. Бях в барчето по време на пожара, заяви в медийния „разпит” обвиняемият. Той допълни, че не се чувства добре, тъй като е пенсионер по болест. И не скри, че покрай тази история му се ще да спре цигарите. Според прокурорите именно незагасената цигара на Данчев е предизвикала невижданата по мащаби стихия, изпепелила складове- паметници на културата на стойност близо 15 милиона лева.

Очаквайте подробности!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина