ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Съдят жена, теглила кредити с чужди документи

Колегите на 25-годишната жена „олекнали“ с между 400 и 5 000 лева

Районната прокуратура внесе обвинителен акт срещу 25-годишната Фатме по три обвинения – измама, фалшифициране на документи и ползване на чужди такива. Измамата се е случила в началото на 2013-та година, когато Фатме е работила в заведение за бързо хранене в Пловдив. 

За да се избави от затрудненото си финансово положение, пловдивчанката решила да си послужи с измама, а именно да изтегли няколко кредита с различни чужди документи за самоличност. Младата жена взела документите за самоличност на свои колеги от стаята, в която държали личните си вещи по време на работа. Тя издебнала момента, в който е била сама в помещението и не пропуснала да се възползва от ситуацията.

Общо е изтеглила три кредита с различни документи, а всеки един от тях е изтеглен от различна финансова институция. Фатме взела и четвърта лична карта, но не успяла да се възползва и от нея. Учудващо е обаче как измамницата е успяла да заблуди и служителите по кредитните сделки, а сумите варират между 400 и 5 000 лева. След като е била одобрена за исканите суми, пловдивчанката е изхвърляла документите на колегите си. Оказва се, че по време на извършените измами, жената е била студентка.

По случая са извършени експертизи и са разпитани свидетели. След като е установен извършителят на парещата измама, 25-годишната жена е направила пълни самопризнания, а в момента предстои насрочване на първото заседание по делото. 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина